Меню Закрити

Участь гарантів «Сестринської справи» в науково-практичній конференції для заступників генеральних директорів з медсестринства

Гаранти ОПП зі спеціальності «Сестринська справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Юлія Данилевич та другого (магістерського) рівня вищої освіти Світлана Даньчак взяли участь у науково-практичній конференції для заступників генеральних директорів з медсестринства, головних сестер медичних закладів Тернопільської області та міста Тернополя, яка відбулася 20 грудня 2022 року на базі комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради. Організаторами заходу були департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації, Тернопільська обласна громадська організація «Асоціація медичних сестер».

Під час конференції було обговорена низка важливих питань щодо підвищення фахового рівня медичних працівників. Зокрема сучасні алгоритми медичного сортування, командний менеджмент в сучасному лікувальному закладі, післядипломна освіта і безперервний професійний розвиток у реаліях сьогодення та майбутнього, зміни у наказі МОЗ України № 325 «Правила поводження з медичними відходами». Також була проведена «Школа гігієни рук» на тему «Комплексні системи гігієни рук медичних працівників» (перевірка знань, візуальний контроль гігієнічної обробки).  

Учасники активно обговорювали інформацію про безперервний професійний розвиток медичних сестер у реаліях сьогодення та майбутнього, оскільки постійне оновлення знань і навичок, ознайомлення з сучасними протоколами й керівництвами та застосування їх на практиці – це реалії сучасної медичної сестри не лише в контексті державних вимог до професії, але й потреби до самовдосконалення та професійного росту.

Світлана Даньчак поінформувала присутніх про можливість друку статей у фаховому журналі «Медсестринство».

Регулярні зустрічі з практикуючими медичними сестрами дають можливість своєчасно адаптовувати освітні професійні програми та готувати здобувачів освіти  до викликів майбутнього.