Меню Закрити

У рамках проекту SAFEMED+ програми Erasmus+ KA2 CBHE закуплено сучасне обладнання для центру симуляційного навчання ТНМУ

Під час реалізації проєкту SAFEMED+ Тернопільський національний медичний університет імені І. Горбачевського отримав фінансування на придбання такого обладнання: 

  1. Resusci Anne Simulator;
  2. Little Baby QCPR (2 одиниці); 
  3. Тренажер педіатричної руки для відпрацювання навичок забезпечення довенного доступу;
  4. Програми Body Interact; 
  5. Модель кисті для внутрішньовенних ін‘єкцій (2 одиниці);
  6. Модель передпліччя для внутрішньовенних ін‘єкцій (2 одиниці);
  7. Модель руки для підшкірних ін‘єкцій (2 одиниці);
  8. Тренажер для обстеження прямої кишки, оцінки калу та практики клізмових процедур;
  9. Портативні комп’ютери (4 одиниці).

За допомогою Resusci Anne Simulator студенти 4-6 курсів віпрацьовують сценарії симульованих клінічних ситуацій, які стосуються менеджменту критичного пацієнта, і мають можливість навчитися працювати з мануальним дефібрилятором, виконуючи дефібриляцію, кардіоверсію, кардіостимуляцію. На манекені навчаються забезпечувати прохідність верхніх дихальних шляхів, аускультувати легені, диференціюючи дихальні шуми, вислуховувати нормальні та патологічні серцеві тони, визначати периферичний пульс та вимірювати АТ, забезпечувати судинний доступ.

За допомогою Little Baby QCPR студенти відпрацьовують алгоритм базових реанімаційних заходів у немовлят. Манекен дає можливість контролювати глибину та частоту проведення компресій, а також ефективність вентиляцій.

Використовуючи тренажер руки для внутрішньовенного доступу у дітей, студенти мають можливість відпрацювати цю навичку в умовах, максимально наближених до реальних.

Програма Body Interact дає можливість працювати з віртуальним пацієнтом в різних клінічних ситуаціях: травма, кардіологія, токсикологія, педіатрія, акушерство та гінекологія, інфекційні хвороби.

За допомогою моделі кисті для внутрішньовенних ін‘єкцій студенти 2-4 курсу опановують навичку довенного доступу на кисті.

Модель передпліччя для внутрішньовенних ін‘єкцій дає змогу студентам 2-4 курсу опанувати навичку довенного доступу.

Модель руки для підшкірних ін‘єкцій дозволяє студентам 2-4 курсу опановувати навичку підшкірних ін‘єкцій.

Тренажер для обстеження прямої кишки, оцінки калу та практики клізмових процедур дає можливість студентам 3-го курсу опанувати навичку клізмових процедур. Студенти 4-5 курсу опановують навичку проктологічного обстеження, де за допомогою тренажера можна змоделювати різні патології. Також студенти мають змогу оцінити кал.