Меню Закрити

Під час спільного вебінару з викладачами Університету Манчестера відбувся обмін обміну досвідом і практикою навчання студентів

31 січня відбувся черговий спільний вебінар за участі викладачів Університету Манчестера, який минулого року став партнером-побратимом ТНМУ у рамках кампанії #TwinForHope, зініційованого Cormack Consultancy Group спільно з «The UK universities». Передбачається, що такі довгострокові партнерства забезпечать життєво важливу підтримку в короткостроковій перспективі, щоб українські студенти могли продовжувати навчання, а науковці – дослідження. У довгостроковій перспективі така співпраця допоможе відновити кампуси та відіграватиме важливу роль у відбудові України.

Черговий семінар був присвячений обміну досвідом у питаннях і практиках навчання у змішаному режимі Blended Learningin Practice.

Matt Jones – практикуючий невролог лікарні Salford Royal and Trafford Hospital, та Pippa Watson, ревматолог, яка консультує у лікарні Wythenshawe Hospital, викладають студентам 4 року навчання (відповідає 5-му курсу в українських медичних ЗВО) на клінічних базах університету. Вони з задоволенням поділилися своїм досвідом викладання та методиками і підходами, які змусила опановувати пандемія COVID-19 та вимушена ізоляція студентів і викладачів. 

Як залучити студента до активного навчання, як виявити слабкі місця та пробіли у знаннях і як допомогти студенту їх заповнити. Базові знання з анатомії, фізіології, патологічної фізіології, розуміння патогенезу захворювання, проблемно-орієнтований підхід до навчання, сучасні протоколи лікування, активне обговорення у клінічної проблеми у малих групах студентів (5-6 осіб), методики оцінювання знань студентів – ось далеко неповний перелік питань, які обговорювалися.

З боку ТНМУ участь у обговоренні та дискусії взяли викладачі клінічних кафедр, які щоденно контактують зі студентами у клініці та навчають їх, і стикаються з такими ж проблемами і задачами. Колеги обох університетів мали нагоду обговорити методики викладання.

            Наступний семінар циклу запланований на 13 березня 2023 року.

Дякуємо за співпрацю Університету Манчестера та тримаємо освітній стрій!