Меню Закрити

ТНМУ отримав у подарунок шість наборів для здійснення внутрішньовенних ін’єкцій Arterial Stick Arm Kit

Тісна співпраця Тернопільського національного медичного університету з Університетом МакЮена (https://www.macewan.ca/home/) і Українським центром засобів і розвитку (https://www.macewan.ca/academics/centres-institutes/ukrainian-resource-and-development-centre/) триває вже понад 10 років. Упродовж цього часу реалізовано три грантових проекти, проведено неодноразові двосторонні обміни викладачів та студентів. Окрім цього, започаткований спільний канадсько-український курс «Глобальне здоров’я» з залученням освітянської спільноти обох університетів.

У січні 2023 року в рамках вищезгаданої співпраці ТНМУ отримав у подарунок шість наборів для здійснення внутрішньовенних ін’єкцій Arterial Stick Arm Kit®, які дають можливість відпрацьовувати практичні навички студентам університету на базі навчально-наукового інституту медсестринства та центру симуляційного навчання. До речі, в останньому обладнана окрема кімната клінічних навичок імені університету МакЮена,  в якій окрім Arterial Arm Stick Trainer є й інші манекени для відпрацювання практичних навичок, в тому числі багатофункціональний манекен Nursing Kelly з системою SimPad®.

До набору «Arterial Stick Arm Kit®» входять: 1 права рука дорослої людини, один змінний набір шкіри та судин, одна пляшку рідини, яка імітує кров, одна банка мастила для манекена, один набір засобів для кріплення до плеча, один чохол для транспортування та інструкції з використання.

За допомогою набору можна відпрацювати маніпуляцію забору крові для лабораторних досліджень, внутрішньовенного струменевого, внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів. Гнучке зап’ястя забезпечує правильне розташування руки під час виконання маніпуляцій,  артеріальний тиск можна генерувати вручну, є можливість герметизації системи, що забезпечує зворотний відтік крові в шприці.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву університету МакЮена та директору Українських ініціатив, Українського центру засобів і розвитку університету МакЮен Ларисі Гайдук за допомогу, підтримку та вагомий внесок у  розвиток медсестринської освіти в Україні.

Інформацію надала директор ННІ медсестринства Світлана Даньчак.

Світлини Миколи Василечка.