Меню Закрити

Вебінар Pharma Trend 2023 «E-рецепти – сучасна реальність фармацевтів»

28 березня 2023 року викладачі курсу УЕФ взяли активну участь в освітньому онлайн-вебінарі для фармацевтів, організованому «Щотижневиком «АПТЕКА» у партнерстві з компанією «Sandoz» за підтримки компаній «Моріон» та «Proxima Research».

Експерт з фармацевтичних питань, керівник групи бізнес-аналізу проєкту «Електронний рецепт» ДП «Електронне здоров’я» Ірина Ліштаба у доступній формі донесла інформацію щодо особливостей обігу паперових і е-рецептів в Україні у воєнний період. Сьогодні в Україні триває перехідний період відносно інновацій у порядку виписування та відпуску ЛЗ пацієнтам, а з 1 квітня 2023 року реалізується третій етап щодо впровадження е-рецептурного обігу. Лікарі, фармацевти і пацієнти мають безліч питань, які стосуються особливостей реалізації цих загальнодержавних заходів на місцях за умови вимкнення світла, відсутності технічних можливостей як в аптечних закладах, так і в поліклінічних відділеннях тощо. Знайти відповіді на найпоширеніші питання фармацевтичних фахівців вдалося за допомогою активної дискусії під час онлайн-вебінару. У частині обговорення презентації було акцентовано увагу на помилках, що найчастіше виникають під час роботи з ЕСОЗ при обробці електронних рецептів; на нюансах відпуску меншої кількості ЛЗ за е-рецептом; а також на можливостях отримання пацієнтом ЛЗ за умови втрати СМС з кодом е-рецепту або якщо такий код виявився невірним.

Особливості погашення е-рецептів та можливість часткового відпуску ЛЗ.

Отримані знання будуть використані викладачами курсу в освітньому процесі під час викладання дисципліни «Організація та економіка фармації» здобувачам вищої освіти фармацевтичного факультету 4-го курсу та для оновлення і осучаснення навчально-методичної документації за темами «Рецептурний відпуск ЛЗ» та «Сучасні інформаційні системи в фармації».

Висловлюємо вдячність ЗСУ за можливість жити, вчитися і працювати на Славу Україні!

Підготував інформацію колектив курсу УЕФ.