Меню Закрити

До ТНМУ завітали майбутні вступники

Уперше за останні три роки День відкритих дверей в університеті відбувся наживо. Незважаючи на передсвяткові дні, до Тернопільського національного медичного університету завітало багато майбутніх випускників середніх шкіл, медичних коледжів, батьків з різних областей України.

Перед початком зустрічі гості мали можливість поспілкуватися зі студентами університету, потренуватися надавати невідкладну медичну допомогу на сучасних манекенах, взяти участь у розіграші призів від Студентського парламенту, отримати цінні знання і практичні навички від загону швидкого реагування товариства «Червоного Хреста», до складу якого входять студенти ТНМУ.

Розпочав захід проректор з наукової роботи, професор Іван Кліщ. Він ознайомив присутніх зі спеціальностями, за якими навчають в університеті, розповів про потужний науково-педагогічний колектив, сучасну матеріальну базу, можливості для навчання, закордонних стажувань, дозвілля та особистісного розвитку.

Голова студентського парламенту Олександр Мехедок розповів про студентське життя та самоврядування в університеті, школу менторів і побажав випускникам успішно скласти вступні випробування.

Відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Ігор Драч поінформував присутніх про цьогорічні правила прийому до ТНМУ. Зокрема він повідомив, що подання заяв на загальних умовах у 2023 році триватиме з 19 по 31 липня, 5 серпня вступники дізнаються, чи отримали вони рекомендацію до зарахування на навчання за кошти державного бюджету. Такі абітурієнти повинні виконати вимоги до зарахування до 8 серпня: підтвердити намір навчатися в електронному кабінеті, подати копії документів та укласти договір. У 2023 році на держбюджетні місця претендуватимуть не лише випускники середніх шкіл, але й випускники медичних коледжів, які подаватимуть заяви на денну форму навчання. Ігор Дмитрович наголосив, що усі ці процедури можна здійснити як особисто у приймальній комісії, так і дистанційно через електронну пошту. Виконання вимог до зарахування на навчання за кошти фізичних/юридичних осіб (контракт) триватиме до 18 серпня за такою ж процедурою.

Про медичний факультет, систему організації навчання, інтернет-ресурси, обладнані укриття університету учасникам зустрічі розповів декан медичного факультету, професор Петро Лихацький.

Декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко у своєму виступі зосередився на високопрофесійному кадровому складі кафедр фармацевтичного факультету, традиційно високих результатах складання іспитів «Крок». Дмитро Борисович звернув увагу на фахові періодичні видання ТНМУ, в яких, зокрема, можуть публікуватися і здобувачі вищої освіти.

Про навчання на стоматологічному факультеті розповіла заступник декана факультету, доцент Людмила Пацкань. Вона наголосила, що попри те, що факультет є наймолодшим в університеті, за роки діяльності створено потужну матеріальну базу. Зокрема добудовано та обладнано поверх у навчальному корпусі, де розміщені профільні кафедри факультету. Студенти та викладачі надають безкоштовну стоматологічну допомогу соціально незахищеним верствам населення і військовослужбовцям ЗСУ.

Директор навчально-наукового інституту медсестринства, доцент Світлана Даньчак розповіла про підготовку медичних сестер, зосередила увагу на актуальності професії, великому обсягу держбюджетних місць, можливості здобути освітній ступінь бакалавра та магістра дистанційно. Світлана Володимирівна наголосила на можливостях працевлаштування як в Україні, так і за кордоном.

Освітню програму «Парамедик» презентував гарант програми, професор Арсен Гудима. Він розповів вступникам про особливості професії, навчальні можливості сучасного симуляційного центру ТНМУ. Арсен Арсенович зауважив, що студенти-парамедики мають можливість брати участь у всеукраїнських та закордонних змаганнях з екстреної медицини.

Після зустрічі гості мали можливість здійснити екскурсію до анатомічного музею ТНМУ, яку провів доцент Андрій Мізь.