Меню Закрити

Студент ТНМУ пропагував здоровий спосіб життя серед школярів Тернополя

Студент п’ятого курсу ТНМУ Владислав Вишневський вдруге організував міні-лекцію «Вся правда про вейпінг» для учнів 8-9 класів, яка відбулася 6 квітня 2023 року у Тернопільській школі №11.

Метою заходу стала пропаганда здорового способу життя серед молодого покоління та попередження школярів про можливі ризики, які несе за собою вживання електронних сигарет.

Під час лекції було наголошено на небезпеці нікотину для здоров’я молодого організму, можливий негативний вплив оточення на формування шкідливих звичок та доступність електронних аналогів сигарет, що підвищує ризик їх використання неповнолітніми.

Найбільше школярів здивував факт шкідливості «вейпінгу» навіть з використанням без нікотиновмісних рідин.

«Результати експериментального дослідження, яке опублікувало видання «Thorax», показали, що пара від електронної сигарети пригнічує імунну відповідь у легенях та різко посилює ризик запалення.

Було встановлено, що пара з вейпів викликає запалення і порушує діяльність альвеолярних макрофагів – клітин, які видаляють потенційно шкідливі частинки пилу, бактерії та алергени, і призводить до формування гістологічних змін на кшталт хронічних обструктивних захворювань легень».

Після лекції учні з великим бажанням задали хвилюючі їх себе питання та залишилися задоволені можливістю дізнатися актуальну та корисну інформацію.