Перейти до вмісту

Open Access Publishing in European Networks – інтернет-бібліотека та видавнича платформа, яка містить академічні книги у вільному доступі. OAPEN співпрацює із видавцями книг для створення якісної колекції книг із відкритим доступом.

Internet Archive – цей портал може похвалитися понад трьома мільйонами текстів, більше, ніж мільйоном відео і такою ж кількістю аудіозаписів.

OpenLibrary – бібліотека творів класичної літератури, налічує понад мільйон матеріалів різними мовами.

Електронна бібліотека української літератури Торонтського університету (Канада) – особистий проект професора університету Максима Тарнавського. Бібліотека створена для забезпечення вільного і безкоштовного доступу до електронних текстів української літератури всім зацікавленим читачам, особливо студентам поза межами України, де доступ до українськомовних текстів обмежений.

Бібліотека Університету Аделаїди містить роботи з літератури, філософії, релігії, історії та інших тематик, а також твори художньої літератури мовою оригіналу.

Бібліотека Пенсильванського університету налічує більше двох мільйонів безкоштовних електронних книг, тематика – від історії до юриспруденції та медицини. Книги можна завантажити у форматі zip або txt.

Bartleby пропонує доступ до художньої та наукової літератури.

E-Books Directory – це щоденно зростаючий список посилань на вільно доступні е-книги, документи та лекції. На сьогоднішній день доступно 10241 електронних книг у 678 категоріях.

EBook-Café – на цьому порталі знаходиться колекція класичної літератури, яку можна читати чи завантажувати в необмеженій кількості.

Free Microsoft EBooks – колекція безкоштовних книг від Microsoft. Література, розміщена на цьому сайті, розповідає більше про можливості найпопулярніших продуктів компанії – Windows та Office.

Open Culture – на цьому сайті ви знайдете понад 800 безкоштовних електронних книг, в тому числі безліч шедеврів художньої літератури, поезії і науково-популярної літератури.

The New York Public Library: більш ніж 1000 безкоштовних книг у різних форматах

Google Books: у пошуку вкажіть ‘full preview books’, якщо книга, яку ви шукаєте не захищена авторськими правами – можете її використовувати

Open Library: добірка класичної літератури

ManyBooks:  велика колекція безкоштовної літератури