Перейти до вмісту

Academia.edu  соціальна мережа для співпраці вчених. Бере участь в рухах «відкрита наука» і «відкритий доступ», забезпечуючи рецензування та відгуки на статті в процесі їх створення. Надає можливсть вченим ділитися з іншими своїми статтями, відстежувати їх цитованість, стежити за новинами досліджень і розробок тощо.

Among Doctors  європейська соціальна професійна медична мережа, в якій працює зараз близько 2500 лікарів з більш ніж 60 країн і понад 40 медичних спеціальностей. Безпечне робоче середовище, де лікарі можуть обмінюватися інформацією, коментувати клінічні випадки, створювати робочі групи і спілкуватися з колегами. Ексклюзивна платформа, тут з’явилася нова функція: служба, що надає міжнародні робочі місця.

DailyRounds  платформа для лікарів, яка об’єднує соціальну мережу і медичний журнал. Міжнародний англомовний додаток для студентів-медиків, аспірантів і фахівців в різних областях медицини, визнаний медичною спільнотою. Постійно оновлює останні новини в області медицини.

DoctorsHangout.com  сервіс соціальних мереж для студентів-медиків і лікарів. Надає можливість встановлення нових професійних контактів, обміну клінічним досвідом і знаннями, аналізу унікальних медичних випадків. Новинні стрічки з кількох поточних медичних джерел, наприклад, Medscape, NEJM, British Medical Journal, Yahoo Health News і JAMA.

Figure1  спільнота для професіоналів у сфері медицини, створена з метою безпечного обміну клінічними випадками і обговорення процесу лікування. База візуальних даних для сотень тисяч користувачів дозволяє відправляти, коментувати і здійснювати пошук зображень. Захищає конфіденційність пацієнтів, видаляючи ідентифікаційну інформацію з зображень.

Mayo Clinic Social Media Network  професійна соціальна мережа і спільне навчальне співтовариство для лікарів і медичних організацій, що використовують соціальні мережі, для поліпшення надання медичних послуг та просування по службі.

Mendeley – соціальна мережа для вчених, яка дозволяє зберігати та переглядати наукові праці у форматі PDF керування бібліографічною інформацією. За її допомогою можна переглядати наукові матеріали у форматі PDF; імпортувати документи та матеріали з обраних сайтів; створювати групи для обміну та колективної роботи; здійснювати колективну роботу з однодумцями-дослідниками та відстежувати оновлення їхніх профілів; ознайомитися зі статистикою переглядів матеріалів і сторінок авторів; здійснювати пошук однодумців за науковими інтересами та ін. Детальнішу інформацію можна дізнатися з наступного відео.

Scientific Social Community – українська соціальна мережа. Серед різноманітних сервісів, що пропонуються ресурсом – детальний розділ грантів, що постійно оновлюється, а також не менш детальний список наукових конференцій. Розділи охоплюють різні країни, а пошук можна здійснювати за територіальною ознакою, тематикою чи форматом. Можна додавати власні конференції. Наявні також список наукових вакансій; статті та інтерв’ю вчених. Соціальна складова включає створення профілю і доволі активний обмін коментарями. За допомогою інтегрованої пошукової системи пошук-ВАК за допомогою соціальної мережі можна здійснювати повнотекстовий пошук статей по архівах 658 журналів.

Sermo  одна з найнадійніших соціальних мереж для лікарів. Всі члени SERMO є дипломованими лікарями. Медики задають питання і отримують відповіді від сотень своїх колег, спільно розбирають важкі випадки. Всі дані про пацієнтів, що спільно використовуються в мережі, анонімні. SERMO отримав визнання багатьох практикуючих лікарів по всьому світу.

Zenodo – сховище відкритого доступу, загального призначення, яке дозволяє дослідникам зберігати пов’язані з дослідженнями набори даних, дослідницьке програмне забезпечення, звіти та будь-які інші цифрові матеріали. Про те, як зареєструватися на Zenodo та додати своє дослідження, можна дізнатися у відео.