Перейти до вмісту

Наукова електронна бібліотека періодичних видань НАН України

Наукова електронна бібліотека НБУВ

Наукова періодика України – інформаційний ресурс Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського.

Науково-педагогічна електронна бібліотека з питань педагогіки, психології та освіти (ДНПБ України імені В. О. Сухомлинського)

Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого – провідний державний культурний, освітній, науково-інформаційний заклад. Це загальнодоступна установа з універсальними за змістом фондами, яка обслуговує найширші верстви населення.  Бібліотекою запущено інтегрований ресурс – електронну бібліотеку «Культура України», яка орієнтована на широкі кола користувачів і на меті якої здійснення просвітницької, наукової та довідкової роботи.

Бібліотечні інтернет-ресурси (бібліотека Верховної Ради України)

Відкрита книга – безкоштовна онлайн-бібліотека класичної української та світової літератури. Портал розміщує лише ті літературні твори, які перейшли у суспільне надбання. Матеріали можна завантажити у форматах pdf, fb2, doc, epub.

Електронна бібліотека Чтиво — вільна онлайн-бібліотека україномовної літератури

Бібліотека оригіналів та перекладів творів світової літератури – окрім художніх творів та белетристики, тут є ще й роботи з філології та філософії.

Поетика – поетична бібліотека українською мовою. Створена восени 1998 року, коли, за словами її засновника Романа Косаренка, у світовій павутині майже неможливо було знайти й десяток українських поезій.

Ізборник – проект електронної бібліотеки давньої української літератури (історія України IX-XVIII ст., першоджерела та інтерпретації). Бібліотека є добіркою електронних книг і текстів, об’єднаних проголошеною тематикою і єдиною ідеєю.

Електронна бібліотека України

Інститут проблем сучасного мистецтва – науково-дослідна установа в Україні, що здійснює фундаментальні наукові дослідження у галузі всіх видів сучасного мистецтва, практичні й пошукові студії, спрямовані на розвиток професійного сучасного мистецтва й архітектури, впровадження нових мистецьких технологій і практик, розвиток національної культури, підготовку та видання монографій і збірників наукових праць з магістральних напрямів наукової діяльності Інституту, підготовку наукових кадрів вищої кваліфікації зі спеціальності теорія та історія культури.

Наукова періодика України – загальнодержавна технологічна платформа, яка забезпечує процеси редакційного опрацювання, публікації та післяпублікаційної підтримки наукових періодичних видань України. 

Мислене древо – багатоцільовий український сайт для науки та освіти. Сайт розроблено і підтримується групою українських фахівців в галузі комп’ютерних технологій і гуманітарних наук – групою «Мисленого древа»