Меню Закрити

У добру путь, випускники ТДМУ 2015 року!

Урочисте засідання вченої ради Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, присвячене 55 випуску лікарів медичного факультету, одинадцятому випуску провізорів, дев’ятому випуску провізорів-косметологів фармацевтичного факультету, сьомому випуску лікарів стоматологічного факультету, першому випуску бакалаврів за спеціальністю «Біологія» та вісімнадцятому випуску бакалаврів за спеціальністю «Сестринська справа», відбулося 25 червня цього року в Палаці культури «Березіль».

Vypusk-2015-4804

Vypusk-2015-4822

Vypusk-2015-4903

Vypusk-2015-4907

Цього дня глядацька зала «Березолю» була переповнена випускниками, які з нетерпінням чекали вручення довгоочікуваних дипломів, їхніми батьками та друзями. Після урочистого виконання національного гімну до всіх присутніх звернувся ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда.

Будьте вірні професії!

«Сьогодні у вас, шановні випускники, свято, яке буває лише раз у житті. Це свято має подвійне емоційне підгрунтя, адже у ньому поєднуються сум розлуки і світло надії, смуток прощання і радість зустрічі з майбутнім. Ви вступаєте у доросле життя, яке буде наповнене викликами і небезпеками, але, я впевнений, ви з гідністю з ними справитеся. Багато елементів студентського життя уже відійшло в минуле. Тепер не потрібно буде щоранку бігти на заняття, складати іспити, але водночас уже не буде виїздів на «Червону калину» і студентських вечорів. З багатьма своїми теперішніми друзями по студентській лаві ви знову можете побачитися через кілька років, коли приїдете на зустріч випускників.

Vypusk-2015-5024

Я вірю в те, що ви будете висококваліфікованими фахівцями, оскільки ви здобули фундаментальні знання в нашому університеті. Професія лікаря у всі віки була, є і буде однією з найнеобхідніших і найпрестижніших. Це пов’язано з тим, що людське життя завжди було найвищою цінністю, яку неможливо купити за гроші.

Vypusk-2015-4956

Пам’ятайте, що ким би ви не стали, ви здобули найкращу і найгуманнішу у світі професію. Саме від вас буде залежатиме здоров’я та життя людини, майбутнє нашого народу. У кожного з вас у душі повинне бути святе відчуття потрібності служіння іншим. У мене є прохання – не зраджуйте своєму фаху, бо він найкращий!», – наголосив Михайло Корда.

Очільник вишу англійською мовою побажав випускникам ТДМУ, які приїхали на навчання з інших країн, успіхів і професійного зростання. Він висловив сподівання, що саме вони стануть найкращими послами доброї волі нашого університету та України  у своїх державах.

Герої нашого часу

Михайло Корда звернув увагу на те, що чимало випускників пройшли програму підготовки офіцерів запасу. Він висловив впевненість у тому, що кожен з них при потребі стане на захист України. «Сьогодні частина з вас уже стала сучасними героями. Ці молоді люди не очікували отримання повісток, вони добровільно пішли на фронт рятувати життя військових. Наші студенти працювали в умовах реальних бойових дій – і ми ними пишаємося. Хай щастить вам в усьому!», – зазначив ректор.

Vypusk-2015-4928

Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай ознайомив присутніх із наказом «Про оголошення подяки за активну громадянську позицію, мужність, патріотизм та надання медичної допомоги в зоні антитерористичної операції». Згідно з цим документом випускники медичного факультету Олександр Башта, Зіновій Гвоздик, Іванна Чобанюк і випускник стоматологічного факультету Сергій Коновал отримали із рук ректора Михайла Корди подяку від адміністрації ТДМУ за активну громадянську позицію та подяку від громадської організації «Білі берети» за проведення ІІ Всеукраїнського вишколу з тактичної медицини «Знати, щоб врятувати життя».

Vypusk-2015-5769 Vypusk-2015-5037

Vypusk-2015-5325

Директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Курило привітав випускників ТДМУ від імені свого підрозділу та постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства обласної ради.

Vypusk-2015-5362

«Відчуваю ваші хвилювання і радість. Позаду роки наполегливого навчання, а попереду важка практична діяльність. Радію з того з приводу, що багато молодих, розумних, енергійних людей влилися в ряди професійних медиків і готові вирішувати ті завдання, які стоять перед представниками медичної галузі. Звертаюся до вас із проханням пронести через усе життя відчуття поваги до тих людей, які навчали вас лікарській майстерності, ділилися своїми знаннями і досвідом. Зичу миру, добра, реалізації планів», – побажав посадовець.

Щаслива мить отримання дипломів

Наказ про присвоєння звання лікаря та лікаря-лаборанта зачитав доцент Михайло Фурдела. Ті, хто впродовж навчального процесу продемонстрував відмінні знання, отримали дипломи з відзнакою з рук ректора ТДМУ, професора Михайла Корди. Вітаємо Христину Дуве, Костянтина Козакова, Катерину Пляшко.

Vypusk-2015-5049

Vypusk-2015-5134 Vypusk-2015-5078 Vypusk-2015-5074 Vypusk-2015-5053

Vypusk-2015-5222 Vypusk-2015-5235

Дипломи спеціалістів і бакалавра випускникам медуніверситету вручили декан медичного факультету, професор Оксана Боярчук та декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський. Отримавши довгоочікувані документи про підтвердження здобуття вищої освіти, молоді люди склали присягу лікаря. Клятву зачитали Олег Фаріон і Абубакар Аіша Адеола.

Vypusk-2015-5324

Vypusk-2015-5776

Наказ по фармацевтичному факультету зачитала заступник декана, доцент Лілія Логойда. Вихованці цього факультету з радістю отримали дипломи із рук декана, доцента Дмитра Коробка.

Vypusk-2015-5782

Слово для оголошення наказу по стоматологічному факультету було надано заступнику декана стоматологічного факультету Оксані Лебідь. Декан факультету, доцент Світлана Бойцанюк вручила дипломи випускникам-стоматологам.

Vypusk-2015-5825

Vypusk-2015-5833

Vypusk-2015-5848

З наказом по навчально-науковому інституту медсестринства ознайомила заступник директора навчально-наукового інституту медсестринства, доцент Людмила Мазур. Дипломи бакалавра медичної сестри з відзнакою Єлизаветі Кищук і Мар’яні Олещук вручив ректор ТДМУ, професор Михайло Корда. Решту дипломів випускники отримали від директора навчально-наукового інституту медсестринства, доцента Світлани Ястремської.

Vypusk-2015-5901

Після приємної процедури дипломування, випускники фармацевтичного факультету склали присягу провізора, яку зачитали Ярослав Шморган і Алонге Олувагбемілеке, випускники стоматологічного факультету – присягу лікаря, яку зачитали Олександр Сиротюк і Амін Меріям, випускники ННІ медсестринства – присягу медсестри, яку зачитали Ганна Гукайло і Оредуїн Олутаде.

Вітання та останні настанови

З вітальним словом звернувся голова державної екзаменаційної комісії медичного факультету, професор Володимир Гощинський, який наголосив на тому, що випускники медичного факультету посіли перше місце в Україні за результатами складання іспиту «Крок 2». Він підкреслив те, що це ще раз підтвердило високий рівень нашого університету, який є одним з найкращих в нашій країні.

Vypusk-2015-5384

Vypusk-2015-5990 Vypusk-2015-5995

Випускників також привітала голова державної екзаменаційної комісії фармацевтичного факультету, доцент Галина Козир. «Щорічно в світі виходить понад п’ять мільйонів публікацій про лікарські засоби. Професія провізора буде примушувати вас постійно вчитися і працювати над собою. Ви не маєте права на помилку, тому будьте мудрими і наполегливими у роботі», – додала Галина Козир.

Vypusk-2015-5995

Голова державної екзаменаційної комісії стоматологічного факультету, професор Ярослав Нагірний побажав випускникам щастя, миру і успіхів.

Професор Лариса Маланчук, яка очолювала державну екзаменаційну комісію ННІ медсестринства, наголосила на тому, що «філософія медсестринства базується на принципах моралі та етичних норм. Головний іспит у вас попереду – і ви складатимете його упродовж свого життя. Це іспит на професійну зрілість і компетентність, на вміння приймати рішення і брати відповідальність на себе».

За роки навчання для деканів випускники стали майже рідними дітьми, адже щодня доводилося вникати у кожну студентську проблему, вирішувати важливі питання, організовувати різноманітні заходи та багато іншого. У свої побажання керівники факультетів вклали  максимум любові і хвилювання за майбутнє своїх вихованців.

Vypusk-2015-5408

«Закликаю вас мати мрію і ставити перед собою чітку мету, займати активну позицію в житті і шукати ті стежки, які дадуть можливість реалізувати все задумане. У світі всього можна досягти. Любіть оточуючих і свою професію. Бажаю вам миру, достатку, злагоди у ваших родинах і гармонії в душі, успіхів в подальшій роботі», – побажала декан медичного факультету Оксана Боярчук.

Vypusk-2015-5433

Слова підтримки іноземним випускникам сказав декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський. «Сьогодні важливий день, оскільки ви стали лікарями і нашими колегами. Не так давно я став деканом факультету іноземних студентів, хоча зі всіма вами постійно спілкувався, коли очолював кафедру патологічної анатомії та судової медицини За цей короткий час мого деканства ви стали для мене наче рідні діти, а Тернопіль і медичний університет стали  для вас другим домом. Звичайно, що найбільше уваги вам приділяв наш ректор – професор Михайло Корда, який тривалий час очолював факультет. Він також сьогодні щиро радіє цій події, тому привітаємо його оплесками. Бажаю вам успіхів, бути готовими здобувати нові знання і застосовувати на практиці вже отримані. Двері нашого факультету постійно відкриті для вас. Хай вас береже Бог!», – побажав Петро Романович.

Vypusk-2015-6001

Свої настанови уже дипломованим провізорам дав декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко. «Позаду п’ять років навчання, наполегливої праці, безсонних ночей, сесій, матрикулів. Пам’ятайте, що світові стандарти фармації базуються на наборі фармацевтичних практик. Якщо ж згадувати систему якості лікарського засобу, то є одна найважливіша практика, яка замикає це коло, – належна практика навчання. Кожна наша кафедра дала вам відмінне теоретичне підґрунтя, тепер ви повинні стати ще й вправними практиками. Тож бажаю вам якнайшвидше набути практичного досвіду і хочу дочекатися того часу, коли ми, викладачі, будемо мати змогу вчитися у вас», – зазначив Дмитро Борисович.

Vypusk-2015-6014

Декан стоматологічного факультету, доцент Світлана Бойцанюк висловила впевненість, що імена цьогорічних випускників будуть закарбовані серед імен відомих практиків сучасної стоматології.

Vypusk-2015-6017

«Бажаю всім вам стати висококваліфікованими фахівцями у своїй галузі. Будьте щедрими на добро і людяність. Завжди пам’ятайте, що у вас велика місія – допомагати людям», наголосила директор ННІ медсестринства Світлана Ястремська.

Низький уклін рідній Альма-матер

Особливо хвилюючим був виступ випускниці Іванни Чобанюк, яка встигла на фронті стати живою легендою. Дівчина, якій вдалося врятувати життя багатьох поранених, як ніхто відчуває цінність кожної хвилини життя.

Vypusk-2015-5443

«Пам’ятайте, що вдома вас завжди чекають рідні і близькі. Їхня підтримка упродовж життя є найціннішою і найважливішою. Дякую професорсько-викладацькому складу за те, що упродовж шести років ви давали нам знання, заклали міцну основу для подальшого самовдосконалення. Ми вас не підведемо», – запевнила Іванна.

Vypusk-2015-5465

Vypusk-2015-6046

Від випускників факультету іноземних студентів виступили Раза Мухамед Алі, Аденуга Олувакемі Аугустіні, Алшабіб Аламір Таха-Хімід. На завершення кожної промови вони говорили «Слава Україні!» – і зал одноголосно відповідав «Героям слава!» і вибухав оплесками.

Vypusk-2015-6034 Vypusk-2015-6041

Слова вдячності висловили випускниця фармацевтичного факультету Любов Слободянюк, випускниця стоматологічного факультету Роксана Авдєєва.

Vypusk-2015-5493

На завершення засідання вченої ради прозвучала пісня «Врятуй людину» (слова Наталії Волотовської, музика Романа Рудого) у виконанні студентки медичного факультету Людмили Папінко.

Радісні і щасливі випускники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 2015 року ще довго фотографувалися один з одним, зі своїми викладачами та рідними, обіймалися і раділи тому, що вони стали медиками.

Нехай щастить!

Vypusk-2015-5659

Vypusk-2015-6081 Vypusk-2015-6086

Vypusk-2015-6101

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.