Меню Закрити

Кафедра медицини катастроф і військової медицини ТДМУ взяла участь в урочистому марші з нагоди Дня захисника України

Цього року українське суспільство вперше відзначало свій День захисника Вітчизни, який був встановлений Президентом України Петром Порошенком. Нагадаємо, що здавна на свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке припадає на 14 жовтня, наші предки вшановували козаків і тих, хто захищає рідну землю. У Тернополі з цієї нагоди відбувся урочистий марш, участь в якому взяли пластуни, ліцеїсти, ветерани УПА, бійці АТО, афганці, співробітники міліції і МНС, а також весь склад кафедри медицини катастроф і військової медицини Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського разом із представниками громадської організації «Білі берети».

Den-Zahysnyka-Vitchyzny-15102355 Den-Zahysnyka-Vitchyzny-15102358 Den-Zahysnyka-Vitchyzny-15102434

У рамках святкування на Театральному майдані відбулася виставка військової техніки, покладання квітів до могил героїв у «Старому парку» і Микулинецькому кладовищі. Розпочалися заходи з урочистої ходи Театральним майданом. Колони афганців, пластунів, міліції, бійців АТО пройшлися по периметру майдану та віддали шану пам’ятнику Незалежності України. Після цього очільники краю та міста вручили нагороди бійцям АТО.

Den-Zahysnyka-Vitchyzny-15102339 Den-Zahysnyka-Vitchyzny-15102353 Den-Zahysnyka-Vitchyzny-15102444

«Ми прийшли всім колективом, аби підтримати відновлену традицію пошанування захисників. До нас приєдналися представники організації «Білі берети». Звичайно, плануємо у наступні роки брати участь у більшому складі, зокрема зі студентами, які навчаються за програмою «офіцер запасу». Сподіваємося, що буде пошита форма для них, аби ми могли гідно представити військову медицину. Хочу зазначити, що виконуючий обов’язки керівника «Білих беретів» Віктор Шацьких віднедавна також працює в нас на кафедрі. Ми маємо багато цікавих і практичних проектів спільно з цією організацією», – розповів завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини, професор Арсен Гудима.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.