Меню Закрити

Студентка ТДМУ взяла участь у міжнародному тренінгу для молодіжних лідерів

Cтудентка 3 курсу Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Ірина Підгайна як делегат від Національної молодіжної ради України і Всеукраїнської студентської медичної асоціації взяла участь у французько-німецько-польсько-українському тренінгу з міжнародних молодіжних проектів. Для того, аби взяти участь у цьому міжнародному тренінгу, студенти проходили жорсткий конкурсний відбір. Україна була представлена ще п’ятьма молодими лідерами.

image (4)

Головна мета заходу – зібрати активну молодь, яка бере активну участь в громадському житті, і передати їй європейський досвід в організації міжнародних молодіжних проектів. Організатором і партнером від України стала Національна молодіжна рада. Іноземні партнери – це міжнародні молодіжні організації, зокрема OFAJ, Roudel, EuropaDirekt, Haus der Deutsch-Polnischen Zusammenarbeit. Кожна країна-учасниця (Польща, Франція, Німеччина і Україна) делегувала по 6 представників. Перших два модулі цього тренінгу відбулися у Німеччині і Франції, інші два – у Польщі та Києві.

«Два тижні і перші два етапи французько-німецько-польсько-українського тренінгу для тренерів міжнародних молодіжних проектів в Німеччині і Франції пролетіли як один день. В нас була хороша компанія, тепла атмосфера і  все, що потрібно для роботи. За цей час інтернаціональні групи стали однією сім’єю. Ми легко знаходили спільну мову з нашими іноземними колегами з перших хвилин, ділилися власним досвідом участі і організації різних проектів.

image (5)

Найголовніше, що дав нам тренінг, це стимул далі вчитись і вдосконалюватися в реалізації ідей, зміни стереотипів, стандартів і шаблонів, переформатування неефективної системи і побудову нової. Виникло бажання ще більше працювати над новими проектами, творити щось змістовне і належне, шукати щось нове. Також ми зрозуміли, наскільки важливо зміцнювати інтернаціональні молодіжні зв’язки, розвивати культурну автентичність своїх країн і запозичувати досвід сусідів. Такі обміни і тренінги є практичною платформою для молоді, для відкриття нових горизонтів і нових можливостей», – розповіла Ірина Підгайна.

image (6)

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.