Меню Закрити

Ректор ТДМУ отримав золоту відзнаку Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці (Польща)

У постійних партнерів і добрих друзів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці (Республіка Польща) 16 жовтня відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. У цьому заході на запрошення ректора польського вишу, професора Йозефа Бергера взяв участь очільник ТДМУ, професор Михайло Корда. Під час урочистостей Михайлу Михайловичу було вручено золоту відзнаку «За заслуги перед Вищою школою імені Папи Іоанна Павла ІІ», яка надається тим, хто зробив великий внесок у розвиток цього закладу і підняття його престижу.

img_0721 img_0743

med_9816

Нагадаємо, що упродовж тривалого часу Тернопільський державний медичний університет тісно співпрацює з польськими колегами, реалізовуючи спільні науково-дослідницькі проекти. Зокрема успішно втілено в життя такі проекти, як «Активність фізична і режим харчування в залежності від стилю життя студентів медичного університету в м. Тернополі», «Активність фізична і режим харчування в залежності від стилю життя молоді в віці 15-17 років шкіл м. Тернополя». Також тривають дослідження в рамках проектів «Дослідження епідеміології, патогенезу, клініки і профілактики бореліозу» і «Вивчення латентної форми туберкульозу у осіб старшого віку та осіб, які знаходяться в місцях позбавлення волі». Важливим є те, що робота над проектом «Дослідження епідеміології, патогенезу, клініки і профілактики бореліозу» завдяки творчій ініціативі професора Михайла Андрейчина і доцента Марії Шкільної переросла у наукове дослідження під егідою МОЗ України. Завдяки його впровадженню планується створення протоколів надання медичної допомоги на різних рівнях хворим на бореліоз, що є дуже актуальним в Україні.

Бажаємо викладацькому та студентському колективам Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці всіляких гараздів, нових успіхів і звершень!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.