Меню Закрити

Студенти-іноземці ТДМУ створили філію Європейської асоціації студентів-медиків

Чергове засідання філії Європейської асоціації студентів-медиків (European Medical Students’ Association emsa-europe.org), яку восени цього року створили іноземні студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, відбулося 26 листопада в біологічному корпусі вишу. Нагадаємо, що сьогодні до складу цієї організації входить 40 студентів ТДМУ з понад 12 країн світу.

DSC_9095 DSC_9091  DSC_9084 DSC_9078

Майбутні медики навчалися азам професії хірурга, а саме правильно накладати шви і пов’язки. Студенти із завзяттям опановували ці навички, а потім планують переходити до більш складних маніпуляцій. Цим премудрощам іноземних громадян навчали українські студенти, які навчаються на третьому курсі медичного факультету, зокрема Ольга Вороніна, Тетяна Сімора, Святослав Скібіцький, Максим Стародуб, Софія Лисецька.

DSC_9096 DSC_9101 DSC_9107 DSC_9116 DSC_9122

Усім учасникам сподобалися такі тематичні зустрічі, тому планують продовжити цю практику.

Зазначимо, що «EMSA» має багато цікавих проектів і заходів у таких напрямках, як медична освіта, медицина, медична етика і культура, європейська інтеграція, охорона здоров’я. Від вересня до сьогодні уже відбулося 4 засідання, під час яких студенти-члени асоціації отримали дуже важливі практичні навички.

DSC_9137 DSC_9138 DSC_9156 DSC_9166

Наступного тижня «EMSA-Тернопіль» разом з благодійною громадською організацією «MEDCASOWI» та Студентським науковим товариством ТДМУ організовує триденний комплекс заходів, присвячених темі боротьби з ВІЛ/СНІДом.

«Ми з гордістю представляємо Тернопільський державний медичний університет на європейському просторі», – зазначив президент «EMSA-Тернопіль» Дональд Оріаіфо, який є студентом 5 курсу ТДМУ.

DSC_9182

DSC_9179

До керуючого складу асоціації входять: віце-президент з зовнішніх зв’язків – Мелісса Муранда, віце-президент з адміністративної частини – Фатма Абдалла, віце-президент відповідальний за навчання і науково-дослідний напрям – Саб’я Саті Парс, віце-президент з фінансів – Рональд Оріаіфо, віце-президент з персоналу – Джессіка Оларенваджу, віце-президент з управління проектами – Саїд Альмхана.

DSC_9077 DSC_9093

Допомагає студентам-іноземцям в реалізації їхніх задумів заступник декана факультету іноземних студентів і куратор Олена Покришко.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.