Меню Закрити

ТДМУ підписав угоду про співпрацю з Більче-Золотецькою обласною фізіотерапевтичною лікарнею реабілітації

Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі ректора, професора Михайла Корди, проректора з наукової роботи, професора Івана Кліща, проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора Степана Запорожана 21 січня відвідала Більче-Золотецьку обласну фізіотерапевтичну лікарню реабілітації з метою підписання угоди про співпрацю. Зазначимо, що цього дня на її базі також відбувалися практичні заняття для учасників тренінгової програми в рамках реалізації проекту впровадження елективного курсу з посттравматичного стресового розладу «Сестринська ініціатива – медсестри щодо полегшення психічної травми», який підтримало Посольство Канади в Україні. Тож, представникам адміністрації ТДМУ вдалося ще й отримати зворотній зв’язок від викладачів медичних навчальних закладів, волонтерів і соціальних працівників п’яти регіонів України щодо актуальності проекту, який втілюється в життя в нашим університетом.

TDMU-Bilche-Zolote-16016338

TDMU-Bilche-Zolote-16016212 TDMU-Bilche-Zolote-16016228 TDMU-Bilche-Zolote-16016245

Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня сьогодні особлива й тим, що тут влітку 2015 року створено відділення для лікування і реабілітації учасників АТО. Бійці можуть отримати понад 60 видів оздоровчих процедур, а саме – масажі, грязьову терапію, пройти заняття на тренажерах та у басейні. Окрім того, до штату введено вакансію психолога, який працює з військовослужбовцями з метою їхньої психологічної реабілітації. У цьому відділенні можуть одночасно пройти стаціонарне лікування 50 солдат. Загалом сьогодні в Більче-Золотецькій лікарні лікується 310 пацієнтів.

Свою історію діяльності заклад розпочав ще в 1947 році, коли у занедбаній і непристосованій для лікарняних потреб будівлі колишньої молочарні відкрили сільську дільничну лікарню на 10 ліжок з пологовим відділенням. Завдяки невтомній праці колективу і організаторським здібностям керівників цього закладу Більче-Золотецька лікарня набула обласного статусу, стала потужним лікувальним закладом з великим оздоровчим комплексом. Тут щодня покращують своє здоров’я не тільки жителі області, а й представники з інших регіонів України. У складі медичного закладу діє фізіотерапевтичне відділення (лікують захворювання опорно-рухового апарату, неврологічні, хірургічні, дерматологічні та гінекологічні хвороби, в тому числі й безпліддя) з теплолікуванням, водолікуванням, кабінетом вакуумного масажу, кабінетом з апаратами для масажу, кабінетом штучного мікроклімату – «соляна печера», кабінетом для рапних обгортань, кабінетом інгаляцій, фіточаїв і кисневих пінок, фізкабінетами, кабінетом для пиття бішофітної води, басейном і сауною.

TDMU-Bilche-Zolote-16016235 TDMU-Bilche-Zolote-16016239 TDMU-Bilche-Zolote-16016292 TDMU-Bilche-Zolote-16016294

Поліпшують своє здоров’я пацієнти і в залі ЛФК та механотерапії, а також в неврологічному, травматологічному, кардіологічному, педіатричному відділеннях. Етапне відновне лікування загальнотерапевтичного профілю відбувається в терапевтичному відділенні. В лікарні функціонують клініко-біохімічна лабораторія та стоматологічний кабінет. Первинну медико-санітарну допомогу населенню надають в амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

TDMU-Bilche-Zolote-16016539

TDMU-Bilche-Zolote-16016543

TDMU-Bilche-Zolote-16016545

Ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда після детального ознайомлення з роботою медичного закладу уклав угоду про співпрацю з головним лікарем Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації Любомиром Синоверським. Головною метою співпраці є координування зусиль для надання кваліфікованої медичної допомоги населенню, ефективне використання матеріальних, кадрових, фінансових ресурсів і наукового потенціалу працівників університету та лікарні, а також навчання студентів, лікарів-інтернів, клінічних ординаторів, аспірантів, підготовка магістрів медицини, післядипломна підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації медичних кадрів в тому числі працівників лікарні, проведення наукових досліджень і розробка ефективних методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації хворих…

TDMU-Bilche-Zolote-16016457 TDMU-Bilche-Zolote-16016460 TDMU-Bilche-Zolote-16016525

На завершення візиту і дня практичних тренінгів місцеві творчі таланти влаштували невеличкий концерт з виконанням народних пісень, спільно заколядували і представили гостям відомий культурний спадок Тернопілля – борщівську вишиванку.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.