Меню Закрити

Волонтерська робота в ТДМУ визнана кращою серед медичних вишів України

Студентки четвертого курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Яна-Марія Ящишин і Вікторія Сисюк представили наш виш під час Міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених «Формування громадянської позиції в системі органів студентського самоврядування», яка нещодавно відбулася в Буковинському державному медичному університеті.

IMG_5745

Форум об’єднав понад 400 талановитих студентів з України, Чехії, Німеччини та Польщі. Учасники конференції отримали сертифікати та збірник тез. Студенти доклали чималих зусиль, аби розкрити суть своєї теми, зробити презентації цікавими і змістовними та поділитися з присутніми результатами своїх досліджень.

IMG_5748

Щодо нашої делегації, то студенти представили волонтерську діяльність ТДМУ, яку в результаті їхньої доповіді було визнано найкращою в Україні. Дівчата отримали диплом першого ступеня і пропозиції щодо співпраці.

KmkcHRNfdwE

«Нашими науковими керівниками у підготовці доповіді були директор Центру виховної роботи і культурного розвитку Ольга Яремчук і керівник волонтерської діяльності в університеті Іванна Кернична. Ми представили волонтерську роботу ТДМУ, яка була здійснена упродовж останнього року. Детально розповіли про кожну акцію, яким чином залучали викладачів і студентів. Наша доповідь викликала багато запитань і схвальних відгуків. Виявилося, що в жодному університеті так активно не ведеться волонтерська діяльність. Нам відразу запропонували співпрацю щодо організації спільних заходів», – розповіла Яна-Марія Ящишин.

IMG_5754

Вікторія Сисюк додала, що представники Буковинського державного медичного університету звернулися до них з пропозицією обміну інформацією про акції ТДМУ. «Викладачі і студенти пропонували нам об’єднати зусилля у проведенні заходів, щоб більше привернути увагу суспільства до актуальних проблем. Дніпропетровський медичний університет запросив до участі в акції 24 березня з нагоди Дня боротьби з епілепсією. Ми обов’язково візьмемо участь у ній. Швидше за все вона відбудеться у формі флешмобу на Театральному майдані», – повідомила студентка.

IMG_4605

Ми бажаємо нашій молоді не зупинятися на досягнутому і продовжувати розвивати волонтерський рух в ТДМУ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.