Меню Закрити

Викладач ТДМУ повернувся з фронту

Наприкінці минулого тижня доцент кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Мирослав Домбрович повернувся додому після демобілізації зі Збройних сил України. З червня минулого року Мирослав Іванович виконував обов’язки офіцера медичної служби на фронті.

DSC_3501

Медичну допомогу пораненим викладач ТДМУ надавав у Красноармійську Донецької області в шістдесят шостому військовому мобільному госпіталі. Це є відділення підсилення медичних підрозділів, переважно до складу яких входять хірурги, травматологи і анестезіологи.

«Загалом умови служби були добрі і з боку командування ми відчували доброзичливе ставлення. Окрім того, в колективі панував сприятливий мікроклімат В зоні АТО відслужив лікарем упродовж тринадцяти місяців. Під час демобілізації записався у госпіталі до кадрового резерву на випадок тотальної мобілізації чи погіршення ситуації на фронті. До речі, минулого літа ситуація щодо інтенсивності обстрілів і бойових дій була такою ж, як і цього року. До Великодня спостерігалося певне затишшя, а потім знову почалися атаки. Чесно кажучи, служба упродовж року трохи виснажує. Звичайно, було б добре, якби ротація для мобілізованих була такою ж, як для кадрових військових, – по три місяці. З поверненням додому готуюся у вересні викладати студентам. Хочу зазначити, що під час служби здобув більше практичного досвіду з хірургії. Якщо моя допомога на фронті знову знадобиться, я готовий її надавати», – поділився враженнями Мирослав Домбрович.

Ми бажаємо Мирославу Івановичу вдалої відпустки і відпочинку, довгоочікуваного миру в нашій країні, а ще здоров’я та успіхів у всьому!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.