Меню Закрити

У ТДМУ привітали з 95-літтям колишнього працівника

Представники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, зокрема проректор з наукової роботи, професор Іван Кліщ, голова профкому Петро Лихацький і інспектор навчального відділу Анатолій Паламарчук від імені адміністрації вишу та всього колективу привітали  колишнього проректора з наукової роботи ТДМУ і довгожителя нашого міста Івана Васильовича Шуста, якому 19 вересня виповнилося 95 років. На знак подяки Іван Васильович передав у подарунок ректору ТДМУ, професору Михайлу Корді книгу своїх спогадів і авторських віршів.

shust-foto

Колектив університету щиро шанує Вас за багаторічну невтомну працю, як ветерана університету, ветерана другої світової війни, відомого в Україні та за її межами вченого-морфолога, талановитого педагога й вихователя студентської молоді.

Після закінчення Львівського зооветеринарного інституту, семи років роботи асистентом у цьому навчальному закладі, захисту кандидатської дисертації, з вдячністю пам’ятаємо період Вашої плідної праці у ТДМІ впродовж 1958-1971 рр. спочатку асистентом, згодом доцентом, доктором біологічних наук, професором кафедри гістології, заступником декана лікувального факультету. Після запровадження 1969 року посади проректора з наукової роботи Ви першим успішно виконували ці функції.

Ви – яскравий представник першої плеяди викладачів, які закладали фундамент академізму в нашому навчальному закладі.

Майже 30 років Ви очолювали кафедру анатомії та фізіології у Тернопільському педагогічному інституті, а в останні роки науково-педагогічної діяльності, майже до 90-річного віку, працювали в Кременецькому гуманітарно-педагогічному інституті.

У Вашому активі понад 200 наукових і навчально-методичних публікацій
(з них 2 англомовні), у т.ч. 4 монографії, 3 методичні рекомендації, 4 навчальні посібники; Ви підготували доктора біологічних наук  і 5 кандидатів наук.

Як авторитетний вчений, Ви були членом спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій при нашому університеті у 1999-2001 роках.

Викликають захоплення написані Вами в останні роки 3 книги цікавих, мудрих і повчальних мемуарів та роздумів.

Ваша наукова та загальна ерудиція, інтелігентність, порядність, виняткова працездатність, педагогічний хист, людяність і чуйність заслуговують найвищої оцінки і є прикладом для наслідування новими поколіннями студентів, молодих науковців і лікарів.

Бажаємо Вам, шановний Іване Васильовичу, доброго здоров’я, невичерпного творчого натхнення, душевного спокою, добробуту, людського тепла, родинного благополуччя та затишку, активного й щасливого довголіття.

Бажаємо щастя, здоров’я і сили,

Щоб довгі літа плечей не схилили,

Щоб спокій і мир панували на світі,

Щоб радість знайшли Ви в онуках і дітях!