Меню Закрити

Науковці ТДМУ взяли участь у Міжнародному конгресі молодих вчених Болгарії

Нещодавно у місті Софія (Болгарія) відбувся Міжнародний конгрес молодих вчених (ICMS 2017). Клінординатори кафедри первинної медико-санітарної допомоги та загальної практики-сімейної медицини ТДМУ Уляна Захарчук та Наталія Мельник взяли активну участь у цьому заході. ICMS 2017 був організований завдяки співпраці Болгарської асоціації студентів-медиків та Організаційного Комітету ICMS 2017. Конгрес відбувся під патронатом ректора Медичного університету в Софії. У ньому взяли участь як студенти, так і представники післядипломної освіти – молоді вчені віком до 35 років. Конгрес розпочав свою роботу з церемонії відкриття, на якій зі вступним словом виступила Президент ICMS 2017 Анелія Кузева, ректор Медичного університету в Софії, професор Віктор Златков. У рамках форуму було проведено 5 секційних засідань. Наші молоді науковці Уляна Захарчук і Наталія Мельник виступили з усними доповідями у секції «Терапія» (науковий керівник – завідувач кафедри, професор Лілія Бабінець).

Мельник Наталя
Мельник Наталя
Захарчук Уляна
Захарчук Уляна

У рамках конгресу відбулися лекції провідних спеціалістів Європи, а саме Prof. Tomas Hanke, Prof. Parveen Kumar, Prof. Gianni Angelini, Prof. Robert Thomas, Dr Rebecca Spencer.

Також була проведена низка майстер-класів, які навчали базовим лабораторним навичкам, першій домедичній та спеціалізованій медичній допомозі, хірургічним навичкам, гастроскопії та колоноскопії, медичному праву та ін.

З проф.Томасом Ханке

З д-р мед. наук, проф. Томасом Ханке, Оксфорд та іншими учасниками конгресу.

Потрібно зазначити, що згідно з правилами конгресу тези робіт рецензувалися наперед і тільки після згоди організаційної комісії автори робіт були допущені до усної або ж стендової доповіді.

Конгрес пройшов у надзвичайно дружній атмосфері, було отримано знання щодо нових методів обстеження та лікування та перейнято європейський досвід подачі та презентації наукових робіт.