Меню Закрити

Студенти ТДМУ виконували волонтерську місію під час чемпіонату з водно-моторного спорту

Тернопіль наприкінці літа щороку перетворюється на своєрідну столицю з водно-моторного спорту. У наше затишне місце приїжджають екіпажі з багатьох міст України та Європи, щоб довести свою першість. Цьогоріч прибуло 50 команд з 13 країн світу для участі у міжнародних змаганнях, які відбулися на Тернопільському ставі. Провідні іноземні та українські спортсмени упродовж двох днів змагалися у Чемпіонаті Європи у класах F250 та F125. Зокрема були екіпажі з Німеччини, Австрії, Великої Британії, Литви, Латвії, Польща, Білорусі, Угорщини, Естонії та інших країн світу. Україна була представлена 6-ма командами.

20170827_100929159_iOS

Представники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Амін Мудасар, Любомир Данилюк, Микола Барта і Михайло Бандрівський виконували під час цих змагань волонтерську місію. Вони були супроводжуючими спортсменів до станції допінг-контролю. Пілотів для супроводу обирали за допомогою жеребкування. «Кожен з нас був закріплений за одним з чотирьох спортсменів і ми були зобов’язані увесь час до здачі аналізів мати зоровий контакт з обраними переможцями. Окрім того, після здачі аналізів ми також стежили, щоб спортсмен не зміг прийняти таблетки, які виводять заборонені речовини з організму. Це був новий для нас досвід, але цікавий», – розповів Михайло Бандрівський.

20170827_100434917_iOS

Ще одна наша студентка Ірина Токарчук разом з рятувальниками постійно стежила за безпекою спортсменів під час змагань на воді і готова була в будь-який момент надати медичну допомогу.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.