Меню Закрити

Представник ТДМУ взяла участь у міжнародній конференції, присвяченій програмі «Горизонт 2020»

27 жовтня 2017 року Європейською Комісією було відкрито нову Робочу програму конкурсів «Горизонт 2020» на 2018-2020 роки.

«Горизонт 2020» – це найбільша програма з досліджень та інновацій, яка є «відкритою для світу», тобто дослідники, університети, науково-дослідні організації, компанії та неурядові організації з будь-якої країни  можуть подати заявку на участь у конкурсах. Розпочаті конкурси – це значні інвестиції у розмірі 30 мільярдів євро. Робоча програма 2018-2020 демонструє важливість міжнародного співробітництво у галузі досліджень та інновацій з  бюджетом понад 1 мільярд євро.

Конкурси Робочої програми 2018-2020 ви можете знайти за посиланням: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html (Funding Opportunities, latest Horizon 2020 calls for proposals).

Для дослідників з країн Східного партнерства (України, Молдови, Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану) засновано проект EaP PLUS, який фінансується HORIZON 2020. Його метою є сприяння науково-дослідницькій та інноваційній співпраці між країнами Європейського Союзу (ЄС) та країнами Східного партнерства (EaP) для ефективного використання існуючих можливостей такої колаборації.

Завдяки трепел-гранту проекту EaP PLUS доцент кафедри фармакології з клінічною фармакологією Оксана Шевчук побувала на Brokerage Event on Nanotechnology and Advanced Materials, яка відбулася 15-16 листопада 2017 року у Мюнхені (Німеччина). Проведення брокерських заходів, пов’язаних з «Горизонт 2020» має на меті полегшити пошук партнерів для організації консорціумів та організовувати партнерські зустрічах для розробки проектних пропозицій у рамках нових конкурсів «Горизонт 2020», оголошених ЄК на 2018-2020 роки.

Захід було організовано Національними контактними пунктами Німеччини, Великобританії, Польщі та Bayerische Forschungsallianz (BayFOR) / Bavarian Research Alliance за сприяння Британського консульства у Німеччині. Брокерська зустріч проходила у Баварському міністерстві економіки та медіа.

У заході взяли участь понад 160 учасників з Німеччини, Англії, Іспанії, Австрії, Бельгії, Польщі, Туреччини, Італії, Греції, Франції та інших країн. З вітальним словом виступили Rosita Cottone (BMBF), Karin Riβmann (Bayerisches Staatministerium für Wirtschaft und Medien, Medien, Energie und Technologie), Jacqui Murray (Innovative UK) та Andrzej Osiak (Consul General of Poland). Було зорганізовано 7 сесій білатеральних В2В зустрічей.

З детальною інформацією про очікування від відкритих програм Горизонту на 2018-2020 роки виступила представник Європейської Комісії Helene Chraye, Head of Unit Advanced Materials and Nanotechnologies.

Eva Brockhaus (NCP for Materials) та Panteleimon Panagiotou (Enterprise Europe Network (EEN), Bavarian Research Alliance (BayFor) своїми виступами завершили зустріч.

Щиро вдячна ректору та адміністрації ТДМУ за сприяння участі у брокерському заході HORIZON 2020 Brokerage Event on Nanotechnology and Advanced Materials.