Меню Закрити

Делегація стоматологів ТДМУ взяла участь у роботі науково-практичної конференції в Самарканді (Республіка Узбекистан)

Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського у складі завідувача кафедри ортопедичної стоматології Петра Гасюка та доцента кафедри ортопедичної стоматології Андрія Демковича взяла участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Актуальные проблемы современной стоматологи», яка відбулася 17-18 листопада 2017 року на базі Самаркандського державного медичного інституту (м. Самарканд, Республіка Узбекистан). На цьому науковому форумі наші науковці представили доповіді на актуальну тематику.

Візит розпочався з офіційної зустрічі делегації з ректором інституту, професором Шамсієвим А. М., проректором з навчальної роботи Юлдашовим Б. А. та проректором з наукової роботи Юсуповим Ш. А. На зустрічі було підкреслено, що між навчальними закладами після підписання угоди про співробітництво, налагоджено взаємовигідне та продуктивне патнерство, про що свідчать взаємні візити делегацій ВНЗ.

Офіційну частину конференції відкрив ректор Самаркандського державного медичного інституту, професор Шамсієв А. М., який підкреслив важливість обміну досвідом, спілкування з учасниками конференції з інших країн, обговорення найактуальніших питань клінічної та експериментальної стоматології. Він привітав учасників форуму і побажав їм плідної праці.

На пленарному засіданні конференції з доповіддю: «Новые взгляды на изменения твёрдых тканей зубов при различных видах одонтопрепарирования под металлокерамические конструкции с позиции морфологии» виступив завідувач кафедри ортопедичної стоматології Гасюк П. А., який закцентував увагу аудиторії на актуальності питань теоретичного обгрунтування методів препарування зубів під незнімні металокерамічні конструкції.

Під час секційного засідання конференції в секції «Ортопедична та терапевтична стоматологія» з доповіддю «Changes of humoral imunne defence in experimental bacterial-imunne periodontitis» виступив доцент кафедри ортопедичної стоматології Демкович А. Є., охарактеризувавши зміни в гуморальній ланці імунної системи в процесі розвитку і перебігу експериментального бактеріально-імунного пародонтиту.

18 листопада на базі Самаркандської обласної стоматологічної поліклініки в рамках програми міжнародної академічної мобільності делегатами ТДМУ були прочитані лекції та проведено практичне заняття зі студентами 5 курсу стоматологічного факультету щодо впровадження нових фундаментальних механізмів лікування захворювань твердих тканин зубів та пародонта інноваційними методиками та визначення пріоритетних напрямків розвитку сучасної стоматології. За відгуками студентів, це була корисна зустріч, з якої вони отримали цікаву і важливу інформацію, а також мали змогу освоїти низку практичних навичок на майстер-класі.

Питанням імплементації нових фундаментальних механізмів лікування захворювань твердих тканин зубів та пародонта інноваційними методиками та визначення пріоритетних напрямків розвитку сучасної стоматології була присвячена зустріч з головними лікарями обласних стоматологічних поліклінік Республіки Узбекистан.

Представники нашої делегації збагатились новими ідеями, поділились досвідом з приймаючою стороною та з наснагою планують розвивати, а також впроваджувати нові ідеї в ТДМУ.

Інформацію надали доц. Петро Гасюк та доц. Андрій Демкович.