Меню Закрити

Викладачі кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією разом з студентами ТДМУ та ГО «Сяйво духу» провели благодійну акцію до міжнародного дня «Spina bifida та гідроцефалія»

25 жовтня 2018 року на Театральному майдані відбулася благодійна акція, присвячена міжнародному дню «Spina bifida та гідроцефалія» за участю викладачів кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, студентів 3-5 курсів медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського спільно з громадською організацією «Об’єднання батьків дітей з розщілиною хребта і гідроцефалією «Сяйво Духу».

Метою проведення заходу було підвищення обізнаності населення шляхом поширення інформації серед громадськості про розщілину хребта та гідроцефалію, можливості профілактики розвитку вад нервової трубки та збір коштів для допомоги впровадження програми захисту нирок у дітей з розщілиною хребта та гідроцефалією.

Студенти медичного факультету розповсюджували інформацію про спинно-мозкову килу (буклети, календарики, стрічки) та шляхи її профілактики, а саме про необхідність вживання фолієвої кислоти та планування вагітності.

Під час акції було зібрано 2124 гривень, яку були передані голові громадського об’єднання «Сяйво духу» Мар’яні Кошманюк для закупівлі матеріалів для тренінгу зі збереження нирок у дітей з розщілиною хребта.

Серед викладачів кафедри до заходу долучилися доцент Наталя Ярема, асистенти Катерина Глушко, Емілія Бурбела, Яна Рогальська.

Висловлюємо подяку волонтерам ТДМУ, зокрема студентам 3 курсу Галині Вереницькій, Ользі Кравців, Оксані Побігушці, Сергію Супруну, студентці 2 курсу Христині Сурман.

Організатори вдячні учасникам акції – студентам 3 курсу Олександру Волинцю, Андрію Вуїву, Роману Кузнєцову, 4 курсу – Альоні Мазан, Оксані Болюх, 5 курсу – Віті Косовській, Уляні Сатурській, Наталії Юник, Юлії Галайко, Аллі Малець, Марії Березі, Ірині Хомяк, Павлу Коровіцькому, Анні Лукаш та студентам 5 курсу 3 та 56 груп медичного факультету.