Меню Закрити

Делегація ТДМУ взяла участь у семінарі-тренінгу для переможців конкурсу Еразмус+

Представники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського – проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай, проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи Олег Слабий, заступник ректора з економічних питань Олеся Члек, головний бухгалтер Тетяна Мудрик взяли участь у семінарі-тренінгу для переможців конкурсу 2018 року проектів «Розвиток потенціалу вищої освіти щодо особливостей впровадження та управління коштами гранту». Захід відбувся 6 листопада 2018 року в рамках інформаційного тижня програми ЄС Еразмус+, який організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами країн-партнерів, Київським національним університетом імені Т.Шевченка та Київським університетом імені Б.Грінченка.

З вітальним слово до учасників семінару звернулися Фредерік Куне (Перший секретар, керівник відділу регіонального та місцевого розвитку, соціальної політики, культури та громадянського суспільства, Представництво Європейського Союзу в Україні), Олег Шаров (Генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих, Міністерство освіти і науки України).

Під час семінару було розглянуто такі питання:

  • Співпраця з Міністерством освіти і науки України, очікувані результати, дисемінація, використання результатів проектів та вплив.
  • Проекти розвитку потенціалу – використання коштів гранту.
  • Особливості управління та звітності для українських університетів.
  • Національне законодавство щодо забезпечення якості вищої освіти.
  • Моніторинг проектів.
  • Державна реєстрація проектів.
  • Національні особливості впровадження проектів. Інструменти модернізації вищої освіти.

Нагадаємо, що цього року Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського у складі консорціуму університетів здобув перемогу у конкурсі Еразмус+ з проектом «Інноваційна реабілітаційна освіта – запровадження в Україні нових магістерських програм». Цей проект один з п’яти переможців від України. Загалом до конкурсу було допущено 98 українських проектів.

Консорціум складається з університетів Латвії, Польщі, Фінляндії, Литви, Європейської федерації адаптивної фізичної активності та українських партнерів, зокрема Національного університету фізичного виховання і спорту України, Центру тестування при МОЗ України, Тернопільського державного медичного університету, Львівського державного університету фізичної культури, Сумського державного університету.

Асоційованими партнерами проекту є Міністерство охорони здоров’я України та громадська організація «Союз ветеранів АТО з інвалідністю». Мета проекту – створення умов для роботи якісних нових магістерських програм з фізичної терапії, ерготерапії. Тривалість проекту – 3 роки. Його актуальність є важливою у зв’язку з новітніми реформами у галузі медичної реабілітації в Україні.

 

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.