Меню Закрити

Викладачі і студенти ТДМУ виготовили 40 відер вареників для військових

Великою дружною родиною викладачі, працівники і студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського упродовж останніх років активно допомагають нашим військовим на Сході України. Вже традиційною стала участь представників ТДМУ у заходах волонтерської організації «Бункер-С». Цього разу понад 120 бажаючих долучилися до ліплення вареників. Активними учасниками заходу були й іноземні студенти вишу.

12 березня 2019 року в їдальні нашого університету, що на вулиці Живова, 1, не було де яблуку впасти. Робота з виготовлення вареників розпочалася о 15.00 і завершилася аж о 21.00. Усі працювали злагоджено і весело як одна велика команда.

https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/2037889432992995/

Координаторами проекту по медичному факультету були студенти Дмитро Коваль, Дарина Шандрук, по стоматологічному – Ярина Тильчак, по фармацевтичному – Мар’яна Дручок. За організацію іноземних студентів відповідала заступник директора центру виховної роботи і культурного розвитку, доцент Олена Покришко.

Загалом було зроблено 40 п’ятилітрових відер вареників з капустою та картоплею.

Зазначимо, що викладачі, працівники і студенти ТДМУ принесли смалець, сало і капусту. Окрім того, спільними зусиллями було забезпечено весь набір продуктів, який був необхідний для виготовлення такої кількості вареників. Чималий внесок у цю добру справу зробив профком Тернопільського медуніверситету.

Майбутні лікарі, стоматологи і фармацевти висловлюють подяку викладачам, які цього дня були разом з ними, підтримували їх волонтерську ініціативу і ліпили вареники, зокрема Леоніду Кравчуку, Галині Габор, Христині Курило, Оксані Ратинській, Іванні Вороні, Марті Руденко, Олені Покришко, Наталії Лучишин, лаборанту Надії Януш.

Представниці волонтерської організації «Матері в молитві» і благодійного фонду «Західний фронт» відзначили злагоджену роботу університетської родини, разом з якою вони 12 березня робили важливу справу.

Багато добрих слів також лунало на адресу керівника підрозділу комплексу студентського харчування Надії Коцур, провідного спеціаліста цього підрозділу Марії Гарач і працівниць їдальні на вулиці Живова, 1 з приводу безперебійного забезпечення роботи кухні та дбайливого ставлення до кожного волонтера.

Найвідданішими волонтерській справі були студенти Мирослава Котогура, Ірина Гарасим, Дар’я Поліщук, Зоряна Семків, Ілунга Касакула Дебора, Ону Чіома Олуебуде, Кевін Пулгарін і Памела Йоланда Бустос Грефа. Вони свою вахту несли від самого початку до останньої хвилини завершення акції.

Наголосимо на тому, що участь кожного цього дня була важливою і дуже потрібною, оскільки вареники, зроблені з любов’ю і турботою, додадуть нашим захисникам сили, наснаги, створять відчуття рідної домівки.

Та й самі учасники благодійної акції отримали багато позитивних вражень, мали можливість поспілкуватися, побути разом у великому дружному колі. Це можна побачити на світлинах у фотоальбомі на офіційній сторінці ТДМУ у соціальній мережі Facebook.

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/pg/tdmu.official/photos/?tab=album&album_id=2021059428016177

Адміністрація ТДМУ висловлює подяку всім волонтерам за їх щирість, вміння прийти на допомогу.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.