Меню Закрити

Студент ТНМУ зайняв призове місце на Всеукраїнській олімпіаді з патологічної фізіології

На базі Запорізького державного медичного університету 18-19 квітня 2019 року відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з патологічної фізіології.

Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського представляли студенти третього курсу медичного факультету Григорій Матюк та Юлія Гранчук.

Уся олімпіада відбувалася в три тури. Перший з них включав рішення ситуаційних задач та відповіді на теоретичне питання, що передбачало глибоке розуміння патологічного процесу на клітинно-молекулярному рівні. Другий тур передбачав комп’ютерне тестування. Задачі типу «Крок» для цього конкурсу були відібрані компетентною комісією і були високого ступеня складності. У третьому турі учасники олімпіади робили доповіді, в яких висвітлювали роль типових патологічних процесів у розвитку захворювань.

Підсумки олімпіади було оголошено на церемонії закриття, участь в якій взяв академік НАМН України, провідний вітчизняний патофізіолог знаний в усьому світі, член-кореспондент НАН, професор Рєзніков Олександр Григорович. За підсумками усіх трьох турів II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з патологічної фізіології 3 місце посів студент 3 курсу ТНМУ Григорій Матюк. Студентка ТНМУ Юлія Гранчук стала переможцем в номінації «Оригінальність та креативність доповіді».

Переможці отримали цінні подарунки від університету та спонсорів олімпіади. Підготувала студентів до олімпіади професор Хара Марія Романівна.

Колектив кафедри патологічної фізіології щиро вітає учасників і керівника команди із вагомими здобутками та виносить подяку адміністрації за надану можливість гідно представити рідну alma mater.

Інформацію подала кафедра патологічної фізіології.