Меню Закрити

Студенти ТНМУ вибороли третє місце у командному заліку в олімпіаді з «Фармації»

24-26 квітня 2019 року на базі Національного фармацевтичного університету (Харків) відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Фармація».

У цьому заході взяли участь команди з 12 закладів вищої освіти, зокрема Вінницького національного медичного університету імені М.Пирогова, Буковинського державного медичного університету, Івано-Франківського національного медичного університету, Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, Донецького національного медичного університету, Запорізького державного медичного університету, Луганського державного медичного університету, Львівського національного медичного університету імені Д.Галицького, Національного медичного університету імені О.Богомольця, Національного університету “Львівська політехніка”, Національного фармацевтичного університету, Одеського національного медичного університету.

Студенти-учасники змагалися з аптечної технології ліків, організації та економіки фармації, фармакогнозії та фармакології, фармацевтичної хімії та показали свої теоретичні знання та практичні навички з цих дисциплін як майбутніх спеціалістів в галузі фармації.

Тернопільський національний медичний університет на II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальністі «Фармація» представляли дві студентки четвертого курсу фармацевтичного факультету Мар’яна Горин і Надія Маланчук під керівництвом доцента кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків – Олени Покотило.

Студентка четвертого курсу Мар’яна Горин  під час написання теоретичного туру олімпіади.

Студентка четвертого курсу Надія Маланчук під час виконання практичного туру олімпіади з дисципліни ПТЛЗ.

Надія Маланчук під час виконання практичного туру олімпіади з дисципліни фармацевтична хімія.

Мар’яна Горин  під час виконання практичного туру олімпіади з дисципліни фармацевтична хімія.

Команда учасників ТНМУ Мар’яна Горин  і Надія Маланчук під час виконання практичного туру олімпіади з дисципліни ОЕФ.

За результатами теоретичного і практичного турів наші студентки вибороли третє командне місце в олімпіаді з фармації.

У персональному заліку Мар’яна Горин і Маланчук Надія посіли четверте і п’яте місця відповідно, поступившись господарям проведення олімпіади НФаУ та ЛНМУ.

Найвищі результати студентки показали з таких дисциплін, як організація та економіка фармації (18,91 і 18,32 з 20,00), аптечна та промислова технологія ліків, фармацевтична хімія.

Студенти також взяли участь у екскурсії до Державної науково-дослідної лабораторії з контролю якості ЛЗ НФаУ та мали культурну програму у Центральному парку імені М.Горького.

Під час церемонії урочистого закриття олімпіади студенти-учасники і керівники делегації отримали від організаторів дипломи, подяки та цінні подарунки.

Підготувала матеріал доц. кафедри УЕФ з ТЛ Олена Покотило.