Меню Закрити

Як викладачі і студенти ярмаркували в ТНМУ

З нагоди Дня захисника України у Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 17 жовтня 20019 року відбувся благодійний ярмарок. Студенти і викладачі нашого вишу запропонували всім бажаючим смачну домашню випічку, фрукти з власного городу, традиційні українські накладанці та інше. Іноземці студенти підготували страви національної кухні.

Загальними зусиллями було зібрано 19751 гривню. Усі кошти підуть на потреби хворих діток, якими опікується університет, та на потреби воїнів АТО.

До ярмаркування долучилися викладачі і студенти кафедри фармакології з клінічною фармакологією, кафедри мікробіології, кафедри загальної гігієни  та екології, кафедри патологічної фізіології, кафедри клінічної імунології, алергології та загального догляду за хворими, фармацевтичного факультету.

Відзначимо, що творчо і вишукано до таких ярмарків завжди підходять представники кафедри фармакології з клінічною фармакологією та фармацевтичного факультету. Проте всі учасники постаралися на славу.

Кухня народів світу була представлена стравами Індії, Пакистану, Єгипту і Нігерії.

Традиційні індійські солодощі – «халву», а також картоплю в нутовому борошні, пані пурі та інше приготували Kanshika Aurora, Javed Ansari, Sahil Jaiswal, Mohit Kharb, Nadeem Аhsan , Atul Meena, Pranjal. За закупівлю продуктів, організацію представлення своєї країни на ярмарку і продаж смаколиків відповідали Jitendra Chaudhary, Nitin Kumar Katheria, Mohit Kumar, Vaibhav Tripathi, Khan Mohammed Shumayel.

Команда кухарів у складі Anum Razaq, Akshay Alwani, Mustafa Saleha, Mehmood Atif, Molvi Noor ul Mustafa Maryam, Mustafa Yahya запропонували всім бажаючим бір’яні з куркою, самоси, салати, фісташкове желе. Ці всі страви є традиційними для Пакистану. Raj Kumar, Amit Kumar, Saher Rida, Shah Ghazal, Shah Aqsa допомагали продавати та розповідати про смаколики. Команда студентів з Пакистану відзначилася корпоративним підходом до участі в ярмарку – спеціально до ярмарку виготовили футболки з символікою своєї країни.

Єгипетський стіл був багатий на капсу (рис з куркою) та баспосу (традиційні для цієї країни східні солодощі). Готували та пропонували гостям Ahmed Salem Mohammed Abdelgawwad, Abdelrahman Mostafa Hazem і Mohamed Ahmed Mohamed Hassan Ibrahim.

Асоціація студентів Нігерії запропонувала скуштувати різні традиційні снеки, зокрема Puff puff, Chin chin, Egg roll, Pepper gizzard. Ці частування приготували Edohore Precious, Eze Samuel, Rumuluyi Favour. Студенти з Нігерії зазначили, що були раді долучитися до благодійної ініціативи університету, щоб допомогти тим, хто потребує опіки і підтримки.

Під час ярмарку експонувалася експрес-виставка «Український народний стрій початку ХІХ ст.» з фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею, а також та був проведений майстер-клас із зав’язування хустини та намітки. Відповідальні за захід – співробітники музею Оксана Гулик та Галина Завіша.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.