Меню Закрити

Святкова програма колядок і вертепу у ТНМУ

Ось уже п’ять років поспіль всі зимові свята немислимі без вітань хористів Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського та учасників театральної студії «Арт-драма». Щоразу вони готують нову програму щедрівок, колядок і вертепного дійства. Цього року також не обійшлося без дзвінкої коляди та віншувань. Хор нашого університету, до складу якого входять викладачі і студенти, порадував чудовим виконанням відомих старовинних і нових щедрівок. До цьогорічного репертуару також увійшло і дві англомовні колядки. Спів хористів гармонійно доповнив акустичний супровід гітари його художнього керівника Тараса Бідованця. Потрібно сказати, що цей колектив став візитівкою ТНМУ.

До святкового дійства долучилися учасники театральної студії «Арт-драма». Своїми дотепами і відмінною грою вони неабияк потішили всіх присутніх. З ролями чудово справилися Мар’яна-Іванна Варварук, Ірина Мошак, Іван-Станіслав Духній, Ірина Баланович, Анастасія Стаханська, Анна Черноус, Захар Онищук, Ірина Хом’як, Валентин Богомолов, Андрій Дерій, Мохамед Собхі Таха, Айман Хафіт. Керівник студії – Оксана Левків.

Після завершення святкової програми ректор ТНМУ, професор Михайло Корда зазначив, що хор став справжньою окрасою університету.

«Від імені всього колективу висловлюю щиру подяку за вашу творчість і чудову святкову програму. У вас сьогодні невеликий ювілей – п’ять років діяльності. П’ятий рік поспіль ви даруєте нам добрий настрій, задоволення від мистецтва і благословляєте всіх на щасливий новий рік. Сьогодні послухати колядки і подивитися вертеп прийшла вся вчена рада університету. Ваш внесок у розвиток нашого вишу є неоціненним. Зі свого боку гарантую всіляку підтримку діяльності хору. Також дякую нашим неперевершеним акторам з театральної студії «Арт-драма» за їх майстерність і збереження традицій», – звернувся Михайло Михайлович.

 

Цього дня наші хористи та актори також подарували святковий настрій колективу Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні та самотнім літнім людям, які перебувають під опікою релігійної організації «Жіночий Монастир Служебниць Господа і Діви Марії з Матара Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ».

Окрім того, цьогорічну святкову програму побачать медичний персонал та пацієнти лікувальних закладів Тернополя, хоспісу та інших установ.

За доброю традицією, усі кошти представники хору та театральної студії планують витратити на благодійність.

https://www.facebook.com/tdmu.official/videos/590860245030920/

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.