Меню Закрити

ТНМУ посідає перші позиції у міжнародному рейтингу «4 International Colleges & Universities»

За результатами міжнародного рейтингу «4 International Colleges & Universities», опублікованого в оновленій редакції у січні 2020 року, Тернопільський національний медичний університет посів перше місце серед медичних вишів України та перше місце серед вишів Тернопільської області. Загалом ТНМУ зайняв десяту позицію серед майже 200 закладів вищої освіти нашої країни.

Рейтинг uniRank University Ranking (https://www.4icu.org), відомий як 4ICU, позиціонує себе як неакадемічний рейтинг, який досліджує якість представлення та популярність вишів у Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників, зібраних з авторитетних джерел (Moz, Majestic, SimilarWeb та Amazon Alexa). Автори рейтингу зазначають, що такий підхід допомагає студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність університету.

Сайт 4icu (Four International Colleges & Universities) – база даних, яка систематизує відомості про навчальні заклади 200 держав. Рейтинг UniRank (4icu) визначається популярністю і відвідуваністю сайтів 13600 університетів світу. Цей рейтинг визначає популярність вишів з травня 2005 року. З того часу методологія рейтингу періодично доопрацьовувалася з метою забезпечення кращих результатів.

Поточний рейтинг обчислюється за спеціальною формулою на основі даних таких вебометричних систем:

Moz Domain Authority (вказує на кількість і якість зовнішніх посилань на сайт за даними пошукової системи Google).

Alexa Global Rank (даний показник враховує число відвідувачів і кількість переглянутих ними сторінок в системі Alexa).

SimilarWeb Global Rank.

Majestic Referring Domains (вказує на кількість і якість зовнішніх посилань на сайт за даними пошукової системи Majestic).

Majestic Trust Flow – (потік довіри) визначає силу посилань, які розміщені на сайті.