Меню Закрити

Студентки ТНМУ передали засоби гігієни, одяг та медикаменти дівчатам в АТО

Проект Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського «Дівчата – дівчатам» працює на повну вже декілька місяців. Він об’єднав студентів, викладачів та керівництво навчального закладу задля можливості допомоги жінкам-захисницям: військовослужбовцям, медикам, добровольцям.

«Коли людина одягає форму та служить своєму народу, стає неважливо, якої вона статі, віросповідання чи раси. У всіх одна мета – захистити Україну. А хто ж краще зрозуміє дівочі потреби, як не ми, – такі ж дівчата. От і намагаємося хоч чимось їм допомогти», – зазначила студентка четвертого курсу медичного факультету Олена Федчишин.

16 жовтня 2020 року вдруге передано на Схід приблизно 15 посилок. Це засоби гігієни, натільна білизна, термобілизна, теплі куртки, шкарпетки, шапки і рукавиці, медикаменти та кошти, взуття і т.д.

«Це надзвичайно сильні духом дівчата, які відмовилися від комфортного життя, звичного середовища, які своєю сміливістю та бажанням захищати – полонили наші серця та думки. Так і виникла ідея, яка переросла у цілий проєкт, з реальною можливістю допомогти. Ми щиро дякуємо керівництву ТНМУ за сприяння та всім, хто долучився до збору посилок», – додала студентка п’ятого курсу медичного факультету Аліна Мороз.

Керівник центру виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ Марта Руденко докладає багато зусиль для започаткування та якісної реалізації таких проєктів. Вона зазначає, що «лише з допомогою активних і готових до праці студентів, – це нескладно, їм достатньо підказати, скерувати й допомогти в окремих організаційних питаннях. Працюючи з такими молодими людьми, й результат є відмінний».

Упродовж тривалого часу ТНМУ активно співпрацює з волонтерським корпусом Тернополя. Однією з активних представниць є Марія Шестопалко. Разом з цієї невтомною волонтеркою вдалося реалізувати низку важливих проектів на підтримку наших захисників.

«Яка я щаслива, що молоді люди долучаються до такої важливої справи. Наші дівчата будуть вдячні за кожний дарунок. Там, на лінії вогню, їм як нікому потрібна наша увага та підтримка. А добру справу легше робити разом, бо це не просто смаколики й необхідні речі, це піклування. Вони відчуватимуть, що про них тут пам’ятають», – поділилася радістю тернопільська волонтерка Марія Шестопалко.

Організатори висловлюють подяку кафедрі української мови, кафедрі громадського здоров’я та управління охороною здоров’я, кафедрі патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною разом зі студентами 308 групи медичного факультету, кафедрі загальної гігієни та екології, кафедрі управління та економіки фармації з технологією ліків разом зі студентами 404 групи фармацевтичного факультету, лікувальному відділу.

Журналіст ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини Миколи Василечка.