Меню Закрити

Студентка ТНМУ – переможниця обласного етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка

Відбувся обласний етап ХІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Міжнародний мовно-літературний конкурс започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року.  Його мета – вшанування творчої спадщини поета, виявлення обдарованої молоді, виховання поваги до традицій народу, підвищення рівня мовної культури.

Кожного року у конкурсі бере участь велика кількість учнів і студентів, яких розподіляють за віком та профілем навчання. Як правило, це написання твору-роздуму, есе про творчість знаменитого поета. Крім того, у завданні вказують, які синтаксичні одиниці потрібно використати у творі. Цього року студенти негуманітарних спеціальностей міркували над призначенням щоденника поета і писали  есе-аналіз «Аристократизм духу та гармонії душі – таємниця генія». Учасники виконували завдання дистанційно.

Переможницею обласного етапу конкурсу стала студентка Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Диплом І ступеня отримала Діана Савіна – студентка 209-ї групи медичного факультету.

Студентку-переможницю готувала до конкурсу доцент кафедри української мови Ірина Заліпська.

Вітаємо з почесною відзнакою!