Меню Закрити

Студенти ТНМУ подарували радість мешканцям геріатричного пансіонату

Студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського декілька років поспіль організовують акцію «Миколай про тебе не забуде». Майбутні медики готують подарунки та вітають дітей з дитячих будинків, з малозабезпечених сімей. Студенти теперішнього шостого курсу медичного факультету декілька років тому взяли під опіку геріатричний пансіонат, що в селі Петриків. І ось уже чотири роки підряд Юлія Бандрівська та Таїсія Білоножко організовують збори коштів на курсі, закуповують подарунки та вітають жителів геріатричного будинку з прийдешніми святами.

«Коли ми вперше на третьому курсі поїхали в Петриків з подарунками, поспілкувалися з жителями пансіонату і побачили їхні здивовані щасливі очі, іноді навіть повні сліз щастя, ми зрозуміли, що приїдемо до них ще не раз. Після таких поїздок особисто я відходжу ще декілька днів, згадую кожну бабусю, дідуся, як вони раділи і щиро дивувалися нашому приїзду, вони були раді навіть тому, аби з ними просто поговорили. А коли приїжджали вже наступні рази, то дехто навіть нас впізнавав, зверталися по імені. Тому цього року, незважаючи на карантин та  наше дистанційне навчання, ми все ж хотіли  привітати мешканців геріатричного будинку. Порадившись з Мартою Ігорівною Руденко, керівником центру виховної роботи та культурного розвитку, вирішили, що ми проведемо цю акцію. Ми дуже дякуємо Марті Ігорівні за підтримку і допомогу. З думками про те, що ми вже останній рік в університеті, але хочемо, аби й надалі студенти приїздили в Петрики, вирішили залучити студентів четвертого курсу. Нас підтримали Богдана Бондарук і Валерія Петренко. Вони приєдналися до нашої команди організаторів. І ми почали діяти – оголосили про збір коштів на своїх курсах», – розповіла Таїсія Білоножко.

Акцію підтримали студенти 1, 2 та 3 курсів, кафедра патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною, яким організатори висловлюють щиру подяку.

Та й на цьому дівчата не зупинилися, вони вирішили залучити ще першокласників щколи №3 та №15. Школярі намалювали вітальні листівки для кожного мешканця будинку.

«Завданням школярів було створити малюнки, які би зігріли душу перед святом Миколая і принесли радість тим самотнім, про яких, на жаль, вже немає кому піклуватися, окрім держави, – додала Мирослава Стульківська, заступник директора з виховної роботи школи № 15.

Процес підготовки  тривав майже місяць.

«Коли кошти зібрані, листівки намальовані, ми почали формувати подарункові пакунки. Цього року треба було сформувати 170 подарунків. Ми купили майже 120 кг фруктів та стільки ж солодощів, 170 пачок чаю. Звернулися до компанії «Дюна-Веста» з проханням надати нам знижку на закупівлю 170 пар теплих шкарпеток, розповіли про нашу акцію і мету. Ми висловлюємо подяку організації за допомогу в цьому питанні. Допомагали пакувати  подарунки наші студенти-волонтери: Максим Войцехівський, Марта Савченкові, Діана-Крістіна Муц-Хомич, Мар’яна Крижанівська, Денис Коростіль, Соломія Лівак, Дмитро Каменський, Дарина Шандрук, Олена Баран, Шумаєль Мохаммад Кхан. Формували подарункові пакети в одноразових рукавичках та в масках», – поділилась враженнями Богдана Бондарук.

11 грудня 2020 року відбулася поїздка до геріатричного пансіонату в селі Петриків і, дотримуючись карантинних норм, всі 170 подарунків від студентів та скільки ж вітальних листівок з прийдешніми святами від школярів отримали мешканці будинку.

Організатори висловлюють свою вдячність кожному, хто долучився до цієї благодійної справи. Вони сподіваються, що до геріатричного пансіонату в Петрикові студенти їздитимуть і надалі. Адже, хто хоче приносити користь, той навіть зі зв’язаними руками може зробити багато добра.