Меню Закрити

Студенти ТНМУ з Нігерії організували медичну вікторину

У Тернопільському національному медичному університеті навчаються студенти з-понад 50 країн світу. Вони мають не тільки чудові можливості для здобування освіти, а й для самореалізації. 27 листопада 2020 року Союз студентів Нігерії, зокрема представники підрозділу з освіти під керівництвом Адеємі Девіда Айоолуви (Adeyemi David Ayooluwa) – студента третього курсу факультету іноземних студентів, організували вікторину на медичну тематику. У цьому заході взяли участь громадяни африканських країн, які навчаються в ТНМУ, зокрема  Нігерії, Гани, Сьєрра-Леоне, Конго, Зімбабве, Кенії.

Головна мета конкурсу – залучити студентів до академічного процесу і об’єднати всіх африканців нашого вишу в єдину спільноту.

Усі бажаючі були випадковим чином поділені на чотири різні команди (A, B, C, D). Переможці мали шанс виграти 10000 гривень.

Оргкомітет підготував питання з основних галузей медицини, а також включив клінічні завдання, тестування на знання медичних термінів і абревіатур.

До суддівської колегії вікторини увійшли представники всіх студентських африканських асоціацій. Це було зроблено з метою забезпечення прозорого, об’єктивного оцінювання знань учасників. Відповіді оцінювали: Adeyemi David Ayooluwa (Director of Academics NSU), Damaris Williams (Director of Academics Sierra Leone), Monga Lukanda Gloria (President Congolese Student Union), Tanaka Cliff Nhokwara (President Zimbabwe Student Union), Maduka Chibuike (NSU Academic Committee Member).

Перемогу у цій вікторині здобула команда С, до складу якої увійшли Orish Fortune Chiemeli (NIG) – капітан, Dennis Nkansah Appiah (Ghana), Kallon Maria (Sierra Leone), and Omwenga Linda Bochere (Kenya). Команда В отримала друге місце, а команди A і D посіли третю позицію.

Організатори заходу висловлюють подяку за підтримку і сприяння декану факультету іноземних студентів, професору Петру Сельському та заступнику директора центру виховної роботи і культурного розвитку, доценту Олені Покришко.

Дотримуючись карантинних вимог, у приміщенні було обмежена кількість присутніх. Усі бажаючі могли спостерігати за тим, як відбувалася подія, під час прямої трансляції у соціальних мережах.

До організаторської команди вікторини увійшли Adeyemi David Ayooluwa (DOA NSU-TNMU), Adeniyi Adetomiwa, Maduka Chibuike, Ibikunle Barakat Ibidamola, Iheagwam Emmanuella Ihuoma, Oke Oluwapamelerinayo, Arije Praise Omokhose.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.