Меню Закрити

Студенти та викладачі ТНМУ передали ліки, медяники та теплий одяг дівчатам в АТО

Організатори проекту Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського «Дівчата – дівчатам» вже втретє зібрали та передали найнеобхідніші речі жінкам-захисницям: військовослужбовцям, медикам, добровольцям.

«Щиро радію, бо нам вдалося навіть більше, ніж задумали. Разом із студентками ми реалізували нашу ідею та напекли й підготували понад 50 пакуночків з медяниками, адже наближаються Різдвяні свята й зараз, як ніколи, дівчатам хочеться відчувати любов і підтримку, вірити у краще майбутнє. Ми зібрали більше шести тисяч гривень, тому мали можливість закупити вдосталь ліків, вітамінів та інших необхідних речей. Наші колеги та студенти активно підтримали цей проєкт, вкотре підтвердивши те, що є людьми з добрим серцем, які не залишилися байдужими та допомагали, хто чим міг», – розповіла керівник центру виховної роботи та культурного розвитку Марта Руденко.

У будь-який час важливо бути поруч, не відсторонюватися від потреб наших захисниць. Доєдналися до проєкту та допомогли у придбанні ліків доценти кафедри фармацевтичної хімії ТНМУ Ірина Івануса разом з кураторською групою ФФ-302 та Марія Михалків спільно з кураторською групою ФФ-505.

Тернопільський національний медичний університет вже декілька років поспіль активно співпрацює з волонтерським корпусом міста. Однією з активних представниць є Марія Шестопалко. Разом з цією сильною та невтомною жінкою вдалося реалізувати низку важливих проєктів на підтримку наших захисників. Організатори часто спілкуються з пані Марією, щоб краще розуміти, чого саме не вистачає дівчатам в зоні проведення бойових дій, інколи бувають конкретні запити на медикаменти, чи продукти.

Вирішили підтримати проєкт ТНМУ також й учні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Вони власноруч виготовили новорічні вітальні листівки, малюнки та аплікації, доповнили їх щирими побажаннями для наших захисниць.

Олена Федчишин, співорганізатор проєкту «Дівчата-дівчатам», студентка четвертого курсу медичного факультету ТНМУ зауважила: «Вважаємо за головне – підтримувати наших героїнь. Разом ми робимо важливу справу. Дівчата радіють будь-якій допомозі, сьогодні ми привезли медикаменти, продукти харчування, засоби особистої гігієни, повсякденний одяг, речі першої необхідності, теплі зимові речі. Та зупинятися не можна, доки триватиме війна, доти і нам необхідно працювати».

Організатори висловлюють подяку керівництву та адміністрації університету, кафедрі української мови з їхніми кураторськими групами, кафедрі внутрішньої медицини №1, кафедрі внутрішньої медицини №3, кафедрі управління та економіки фармації з технології ліків спільно з кураторською групою ФФ-404, кафедрі терапевтичної стоматології, кафедрі психіатрії, наркології та медичної психології, студентам-парамедикам 331-ї групи; кафедрі патологічної анатомії з секційним курсом та судовою медициною. Також дякують благодійникам: М.Т.Гук, С.Р.Гусак, О.І.Криськів, Ю.Т.Заброцькій та усім іншим жертводавцям, людям, з щирим серцем, які побажали залишитися невідомими.

Пам’ятаймо, що людина починається з добра і добром освячується. Важко уявити, як дівчата-захисниці щоденно виконують свою роботу та бойові завдання на рівні з чоловіками. Їхня праця неоціненна й дуже потрібна, вони теж виборюють нашу перемогу!

Журналіст ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини Діани-Крістіни Муц-Хомич.