Меню Закрити

Студенти ТНМУ проводять просвітницькі заняття зі школярами

Студенти Тернопільського національного медичного університету докладають усіх зусиль, щоб поділитися своїми знаннями з учнями шкіл і привити їм навички здорового способу життя. Нещодавно студентка третього курсу медичного факультету Катерина Симко прочитала лекцію на тему «Найкраща звичка – не мати жодних поганих звичок». Під час уроку обговорили користь і шкоду нікотину, алкоголю, наркотичних речовин, перевірили кількість екранного часу у смартфонах школярів і аналізували наслідки. Також розібрали такі залежності: ігроманія, колекціонування, залежність від спорту і адреналіну.

«Це була моя ініціатива. Я вирішила провести такий урок, бо вважаю, що саме молодь відповідальна за своє життя і здоров’я. Оскільки в школах, на жаль, часто між підлітками поширюються шкідливі звички (вживання алкоголю, наркотиків та інших речовин, куріння), я вирішила в цікавій, доступній формі розповісти про 16 шкідливих звичок-залежностей, які можуть мати негативний вплив не лише на фізичне, а й психічне здоров’я (алкоголізм, наркоманія, залежність від відеоігор, азартних ігор, куріння, переїдання, залежність від спорту та адреналіну, колекціонування, дисморфофобію як причину залежності від косметичних і хірургічних процедур, залежність від соцмереж та ін.)», – поділилася ідеєю задуму студентка.

Учні відповідали на питання, а також ставили свої. Окрім того, підлітки виконували завдання в інтерактивній формі: визначали екранний час у своєму смартфоні; обчислювали, скільки днів у році вони проводять в смартфоні; вираховували частку, що припадає на соціальні мережі; робили висновки про свою залежність.

Школярам сподобався цей урок і вони висловили бажання ще раз зустрітися з нашою студенткою і поспілкуватися на інші теми.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Катерини Симко.