Меню Закрити

У ТНМУ розпочав роботу новий студентський проект MedGRADiENT

Тернопільський націоальний медичний університет – це не тільки вищий навчальний заклад, а й територія особистісного зростання кожного студента. Під час здобуття вищої медичної освіти молоді люди мають можливість реалізувати себе у науковій, лідерській, волонтерській, громадській діяльностях. З боку адміністрації ТНМУ надається всебічна підтримка щодо ініціатив студентів. Наприклад, нещодавно загально університетського статусу набув навчальний проєкт іноземних студентів «MedGRADiENT». Його на початку локдауну у 2020 році започаткувала команда ентузіастів, яка прагне мотивувати інших до поглибленого вивчення медицини, кращого відпрацювання практичних навичок і мотивування бути високо професійними лікарями. Проєкт орієнтований виключно на студентів ТНМУ і є перспективним у своєму розвитку.

Головний його принцип – «рівний рівному», тобто найкращі представники зі студентського середовища допомагають іншим у вдосконаленні знань. Принцип «рівний навчає рівного» (peer-to-peer education) – це принцип, за якого значима інформація передається через довірче спілкування на рівних з однолітками. Формат передачі інформації може бути у вигляді навчальних занять, семінарів, акцій, бесід, тренінгів тощо. Такий підхід є доволі дієвим і популярним у світі, оскільки передбачає вищий рівень довіри. Цей принцип широко застосовується у всіх престижних світових вишах. Він також допомагає створити консолідоване студентське середовище, яке має спільні цінності та орієнтири.

Також студенти планують залучати до семінарів викладачів і лікарів-практиків. Під час карантину проєкт працює здебільшого в онлайн-режимі, а за можливості організовуються офлайн-заняття.

Організаторами проєкту є студенти Prajwal Gangappa Tippannavar (IM  342) і Khan Mohammad Shumayel Athar (IM 430).

Основні завдання «MedGRADiENT»: підвищити рівень знань студентів ТНМУ, оволодіти базовими клінічними навичками, поліпшити навички спілкування та подолати страх у комунікації, самореалізації. З цією метою буде організовано низку цільових навчальних курсів. Проєкт розрахований на всіх студентів, які прагнуть вдосконалюватися і розвиватися, а особливо на представників 1-3 курсів.

Головними партнерами є ТНМУ та Студентський парламент ТНМУ. Також організатори планують залучати міжнародні студентські організації.

Особливі слова вдячності за кураторство проекту від його започаткування і наставництво організатори надсилають заступнику директора центру виховної роботи і культурного розвитку, доценту Олені Покришко.

Прессекретар Яніна Чайківська.

Світлини організаторів проєкту.