Меню Закрити

Студенти ТНМУ завітали з Колядою у Дім милосердя

За українським звичаєм, після святкування Різдва Христового, країною крокує святкова, весела Коляда. Студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського долучилися до цієї гарної, радісної події та завітали у Дім милосердя Святої Вероніки до релігійної організації «Жіночий Монастир Служебниць Господа і Діви Марії з Матара Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви», що знаходиться у селі Петриків.

Юлія Бандрівська (студентка групи ММ-630), Семен Негря (студент групи ММ-217), Марта Добрянська (студентка групи ММ-204), Мар’яна Крижанівська (студентка групи ММ-223), Анна Питель (студентка групи ММ-105), Дарина Шандрук (студентка групи ММ-413), Олеся Лемішка (студентка групи ММ-121), Богдана Бондарук (студентка групи ММ-405), Діана-Крістіна Муц-Хомич (студентка групи ММ-221), Шумаель Мохамед Кхан (студент групи ІМ-430) та Валерія Петренко (студентка групи ММ-405) разом з керівником центру виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ Мартою Руденко тішили сестер-монахинь та літніх й немічних жінок, які проживають у монастирі, давніми щедрівками й колядками, для всіх присутніх звучали віншування та привітання.

«Різдвяна пісня творить дива: людям хочеться бути кращими, добрішими, милосерднішими до інших. Вона ж, пісня, повертає у дитинство, молодість, нагадує кращі роки життя. Саме тому сьогодні ми хотіли подарувати ці емоції та передати маленькі подаруночки жителям будинку милосердя Святої Вероніки», – ділиться враженнями Марта Руденко.

Студенти створили святковий настрій колядою. Це стало ще однією нагодою насолодитися духом Різдва у завершальному циклі цьогорічних свят.

Вже декілька років поспіль жіночий монастир перебуває під опікою Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Адміністрація, викладачі та студенти навчального закладу намагаються різнобічно допомагати сестрам та їхнім підопічним: інколи їм необхідна консультація та лікування, інколи матеріальна чи моральна підтримка. Та найбільше немічні люди, бабусі прагнуть спілкування, відчувати себе потрібними й важливими…

За допомогу та подарунки організатори висловлюють подяку первинній профспілковій організації Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського та голові профкому, професору Петру Лихацькому, а також адміністрації, викладачам та студентам, які завжди долучаються до акцій допомоги.

«Я дуже щаслива, що змогла навідатися до сестер-монахинь та людей, якими вони опікуються. Вірю, що ми принесли їм крапельку добра й ніжності, яких вони так потребують», – розповідає студентка шостого курсу медичного факультету Юлія Бандрівська.

Усі бажаючі можуть доєднатися до добрих вчинків студентів та викладачів ТНМУ, стати фінансовою, матеріальною чи моральною підтримкою для літніх людей та їхніх опікунок. Пакунки (крупи, макарони, печиво, чай, каву, солодощі та інше) можна залишати у пункті охорони в адміністративному корпусі на ім’я Марти Руденко або звертатися у центр виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ.

Журналіст ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки.