Меню Закрити

Вшанування Дня пам’яті Героїв Крут на кафедрі фізіології з основами біоетики та біобезпеки

29 січня в Україні відзначали річниця бою під Крутами, яка для українського народу стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Співробітники кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки ТНМУ дистанційно організували виховний захід з кураторськими групами та іншими групами медичного, стоматологічного факультетів, заняття яких вібувалися у цей день.

На фото доц. Толокова Т.І. під час вшанування пам’яті Героїв Крут -2021  зі студентами фармацевтичного факультету 102 групи

Викладачі – проф. Вадзюк С.Н., доц. Папінко І.Я., ас. Кащак Т.В., ас. Шмата Р.М., ас. Тимошів В.С. – зі своїми кураторськими групами другого курсу нормативного терміну навчання медичного факультету ознайомлювали молодих людей з тим, що цей історичний день запам’ятався завдяки сміливості та жертовності крутянців. Це зробило прикладом для майбутніх поколінь захисників України. Саме Героїв Крут часто називають “першими кіборгами”. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні.

На фото ас. Кащак Т.В. під час ознайомлення пам’яті Героїв Крут -2021 зі студентами медичного факультету 221 групи

Також викладачі кураторських груп іноземних студентів другого курсу, зокрема доц. Ратинська О.М., доц. Паньків І.Б., ас. Наконечна С.С., ас. Татарчук Л.В., ас. Волотовська Н.В. відзначили, що 29 січня 1918 року в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв при 16 кулеметах та з однією гарматою на залiзничнiй платформi. І попри те, що в росіян була десятикратна перевага в живій силі та попри значні втрати бiльшовицьких вiйськ, українські війська уклали Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу.

На фото доц. Ратинська О.М. та ас. Волотовська Н.В. під час ознайомлення пам’яті Героїв Крут -2021 зі студентами медичного факультету іноземних студентів

Студенти із захопленням слухали доповіді кураторів.

Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.