Меню Закрити

Урок від студентів ТНМУ: «Особиста гігієна учня»

Студенти Тернопільського національного медичного університету провели урок «Особистої гігієни» для учнів 5-6 класів Тернопільської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Питання особистої гігієни було і буде актуальним завжди! Але більш за все в теперішній час, у час COVID-19! До загальних правил гігієни таких, як миття рук, використання антисептиків, додалися й маски. Вони забезпечують нам не лише гігієнічний захист, але й антибактеріальний. Відтак цими засобами треба вміти правильно користуватися, і тільки тоді вони принесуть користь. Вказівки ніби і прості, але не для школярів! Завданням студентів було чітко пояснити їм ці правила.

17 лютого 2021 року студенти медичного факультету ТНМУ Заремба Роксолана, Ліпська Валерія, Тесля Владислав разом зі своїм куратором, доцентом кафедри іноземних мов Саварин Т.В., провели кілька уроків для учнів 5-6 класів на тему «Особиста гігієна».

Чому людині потрібно за собою доглядати? Чи звертали Ви колись увагу на те, як тварини дбають про чистоту свого тіла? Як ретельно кицька вилизує собі шерсть, пташка чистить пір’ячко, навіть муха завзято чистить свої лапки та вусики. Відповіді на ці та інші запитання донесли до школярів першокурсники.

Зацікавлення викликала інформація щодо питань з мікробіології. Адже, нас оточують мільярди мікроорганізмів. Більшість із них нешкідливі для людей, але деякі можуть спричинити захворювання. Колись люди нічого не знали про це і тому страждали від багатьох інфекційних хвороб, епідемії яких спустошували міста, країни і навіть континенти. З винайденням мікроскопа люди усвідомили, що багатьом небезпекам з невидимого світу можна запобігти за допомогою води і мила. Тоді й виникла галузь медицини, яка має назву «гігієна». Було розроблено правила, що суттєво зменшили поширення інфекційних хвороб у лікарнях, а також рекомендації, як захистити себе у щоденному житті. Це – правила особистої гігієни, які повинна знати  і яких має дотримуватись кожна людина.

Студенти дуже цікаво подали цю тему і показали різноманітні відео. Учні уважно слухали наших студентів і були вдячні за їхню доповідь.

Матеріал підготувала доц. кафедри іноз. мов Саварин Т.В., студентка 109 групи медичного факультету Заремба Роксолана.