Меню Закрити

Студенти ТНМУ реалізовують освітній проєкт «Sex-education»

26 лютого 2021 року студенти медичного факультету Дарина Шандрук, Владислава Остапчук, Ангеліна Трачук, Валерія Благуляк, Владислав Титов, Денис Коростіль, Анастасія Шкробот, Регіна Чванкіна, Мар‘яна Крижанівська організували п’ять навчальних лекцій для учнів дев‘ятих та десятих класів Тернопільської  спеціалізованої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов у рамках освітнього проєкту «Sex-education».

У сучасному світі однією з проблем є акселерація підлітків, що призводить до раннього статевого життя, і як наслідок підліткових абортів, раннього материнства, зростання кількості захворювань, які передаються статевим шляхом. На жаль, більшість батьків та вчителів соромляться розмовляти з дітьми на такі теми, а у школах вчителі не можуть коректно донести потрібну підліткам інформацію. Метою цього проекту стало підвищення рівня обізнаності підлітків стосовно різних делікатних питань.

На лекції було розглянуто такі питання, як будова чоловічої та жіночої статевої системи, підготовка до перших статевих контактів, необхідність контрацепції, важливість вчасної діагностики венеричних захворювань, продемонстровано правильне використання презервативів на макеті.

Такі лекції студенти читають щотижня у старших класах різних загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя.

Зі слів організаторів, лекції учням надзвичайно сподобались, вони були зацікавлені протягом усього уроку та ставили велику кількість запитань. Більшість питань стосувалися популярних в інтернеті міфів, що ще раз підкреслює необхідність освітніх проектів, які стосуються статевого виховання. Саме тому у майбутньому ми хочемо збільшувати кількість лекцій і охоче приймаємо усіх бажаючих волонтерів.

Дарина Шандрук.