Меню Закрити

Викладачі та студенти кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки взяли участь у Літературному відеомарафоні до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

25 лютого 2021 року викладачі та студенти кураторських груп кафедри фізіології з основами біоетики та біобезпеки ТНМУ взяли участь у Літературному відеомарафоні до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, який відбувся в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

­

Захід розпочався з інтерв’ю завідувача кафедрою фізіології з основами біоетики та біобезпеки, професора Вадзюка С.Н., який розповів про нові факти про Лесю Українку, які довгий час замовчувалися, а також повідомив, чому саме іноземні студенти взяли участь у марафоні.

На фото: інтерв’ю завідувача кафедрою фізіології з основами біоетики та біобезпеки, професора Вадзюка С.Н.

Дуже приємно було почути поезію Лесі Українки «Надія» українською мовою у виконанні  студента ІМ-261 гр. Ааг Аагхаза індійської національності.

На фото: студент ІМ-261 гр. Ааг Аагхаз читає поезію Лесі Українки «Надія» українською мовою.

 Студентки 373 кураторської групи (куратор – доц. Ратинська О.М.) з Нігерії – Емангне Енамхе Марі-Карен і Овіезе Фейвор Маякі – зачитали вірш «Сontra spem spero» англійською мовою.

На фото: студентки 373 групи із Нігерії  – Емангне Енамхе Марі-Карен і Овіезе Фейвор Маякі.

Студент 286-ї кураторської групи Альсамірі Валід Мохаммедович (куратор – проф. Вадзюк С.Н.) продекламував вірш «Сontra spem spero» українською мовою. Відрадно, що, незважаючи на своє палестинське коріння, студент любить українську мову.

На фото: студент 286 групи Альсамірі Валід Мохаммедович.

Викладач кафедри – доц. Ратинська О.М. декламувала поезію «Мріє, не зрадь».

                                     

На фото: доц..Ратинська О.М.

Викладач кафедри – ас. Волотовська Н.В. поділилася своїм враженням від творчості славетної поетеси і презентувала присутнім власну поезію, присвячену Лесі Українці.

                       

На фото: ас. Волотовська Н.В.

На фото (зліва направо): студент ІМ-261 гр. Ааг Аагхаз, студентка 373 групи Овіезе Фейвор Маякі, доц. Ратинська О.М., ас. Волотовська Н.В, студент 286 групи Альсамірі Валід Мохаммедович, завідувач кафедрою фізіології з основами біоетики та біобезпеки, професор Вадзюк С.Н., студентка 373 групи Емангне Енамхе Марі-Карен і зав.відділу міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Віра Горошок.