Меню Закрити

Студенти ТНМУ розповіли про важливість збереження імунітету

Щороку 1 березня відзначають Всесвітній день імунітету. З цієї нагоди студентки другого курсу ТНМУ Мар’яна Крижанівська (ММ-223) та Марта Добрянська (ММ-204) організували низку інтерактивних лекцій з учнями 5-7 класів  у ТЗОШ  №4 та ТЗОШ №23. Упродовж дня вони розповідали школярам важливу інформацію про здоров’я.

Метою заходу було ознайомлення учнів з імунітетом, особливо це актуально під час пандемії. Студенти розповіли про те, як уникнути  вразливості до різних захворювань та про засоби підтримування імунітету.

Всі учні були дуже комунікабельними та з радістю підтримували розмову. До обговорення також долучилися вчителі навчальних закладів.

На початку уроку майбутні медики ознайомили всіх з анатомією та фізіологією імунної системи людини. Вони також за допомогою різних засобів показали, де розташовуються органи імунної системи, щоб учні зрозуміли, що імунітет це не абстрактне поняття.

Окрім того, студенти озвучили фактори, які негативно впливають на імунітет. Школярів найбільше цікавило, як внормувати режим сну та чому не можна засинати з телефоном, який може бути наслідком зниження імунітету.

Багато уваги було приділено раціональному та збалансованому харчуванню. Учні більше дізналися про топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет.

Студенти наголосили і на тому, що стрес – головний ворог нашого організму. Учні відразу почали запитувати, яким чином можна мінімізувати хвилювання.

Торкалися і теми фізичної активності та прогулянок на свіжому повітрі, адже їх відсутність знижує опірність організму до сезонних захворювань.

IMG_0764

Організаторами заходу були Мар’яна Крижанівська (ММ-223) та Марта Добрянська ( ММ-204).