Меню Закрити

У ТНМУ намітили напрямки співпраці з Республікою Узбекистан

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан Алішер А. Курманов і радник з торгово-економічних питань посольства Бабур Расулов у рамках робочого візиту до Тернопільської області відвідали Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського. Поважні гості зустрілися з представниками адміністрації вишу.

Ректор ТНМУ, професор Михайло Корда зазначив, що упродовж тривалого часу триває успішна співпраця з Самаркандським державним медичним університетом, Ургенчським філіалом Ташкентської державної медичної академії, Ташкентським державним стоматологічним інститутом.

Михайло Михайлович додав, що сьогодні програма подвійних дипломів зі спеціальності «Медсестринство» успішно реалізовується спільно з Самаркандським державним медичним інститутом. У лютому 2021 року з директором Ургенчської філії Ташкентської державної медичної академії, професором Рашидом Рузібаєвим було домовлено про реалізацію програми подвійних дипломів зі спеціальності «Парамедик». В результаті втілення в життя цього освітнього проекту випускники будуть отримувати два дипломи – Ургенчської філії Ташкентської державної медичної академії і Тернопільського національного медичного університету за умови виконання навчальних програм обох закладів вищої освіти.

Також ректор Тернопільського медуніверситету Михайло Корда ознайомив делегацію Посольства Республіки Узбекистан з досягненнями вишу, реалізацією міжнародних наукових грантових програм, освітніх проєктів.

Зі свого боку Посол Республіки Узбекистан Алішер А. Курманов запропонував розробити дорожню карту у напрямку розширення освітньої діяльності ТНМУ на території Узбекистану. Він додав, що з одного боку наш університет зберіг високу якість освіти і постійно розвивається, а з іншого його батьківщина перебуває в стані розвитку і модернізації медичної галузі. Ці дві складові, на думку посла, є вагомими факторами для збільшення кількості партнерів з боку Узбекистану і розширення напрямків співпраці.

Прессекретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.