Меню Закрити

Волонтери ТНМУ підтримують ветеранів війни

Цими днями волонтери Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського спільно з Марією Шестопалко, активною представницею волонтерського корпусу нашого міста, збирають посилки та кошти для ветеранів війни, які знаходяться у Центрі реабілітації наслідків нейротравм та проходять комплексну реабілітацію – медичну, фізичну та психологічну в КП «Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни» у селищі Клевань. Цього разу щоб потішити та підтримати наших бійців студентки та викладачі ТНМУ вирішили власноруч напекти смачного печива.

Завдяки підтримці керівництвом вишу даного проєкту студентки мали можливість реалізувати задумане в одній із їдалень ТНМУ, де господині радо впустили дівчат на свою кухню та допомагали їм у приготуванні.

Студентки 2 курсу медичного факультету Вікторія Дяченко (ММ-203), Андріана Каплун (ММ-202), Ілона Цимбаліста (ММ-206), Роксолана Заремба (ММ-209), Анастасія Фурдела (ММ-208) та Ольга Курило, Вікторія Батіг й Соломія Пастернак, студентки групи ММ-205, з радістю підтримали ідею Марти Руденко, керівника центру виховної роботи та культурного розвитку, та Тамари Воронцової, доцента кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, й доєдналися до акції.

Невтомна, цілеспрямована й активна волонтерка ТНМУ Тамара Воронцова, доцент кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, розповіла, що ветеранам війни необхідна наша допомога, але що важливіше – наша підтримка та віра в них, у їхню незламність та силу.

«Ми їдемо провідати ветеранів війни в Центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравми у КП «Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни». Центр передбачений для пацієнтів – учасників АТО з наслідками важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Там лікують поранених з усієї України. Окрім випічки ми повеземо й багато іншої гуманітарної допомоги», – зазначила Тамара Олександрівна.

Декілька годин безперервної праці та старань дівчат дали свої хороші результати, адже вдалося підготувати 11 ящиків печива й 15 медівників.

«Завдяки сьогоднішнім зусиллям, затраченому часу та зробленій роботі вже за декілька днів наші ветерани відчують, що їх люблять, про них пам’ятають. Ми їм дуже вдячні за їхню жертовність, відвагу, вірність своєму народу та державі, вони – фантастичні!», – з трепетом у голосі зауважила Марта Руденко.

Ми всі можемо доєднатися до добрих вчинків небайдужих та волонтерів ТНМУ, стати фінансовою, матеріальною чи моральною підтримкою для воїнів, ветеранів. Дарунки можна залишати на пункті охорони в адміністративному корпусі на ім’я Марти Руденко або звертатися до доценти кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Тамари Воронцової. Ветеранам необхідні медикаменти, продукти харчування, засоби особистої гігієни, повсякденний одяг, речі першої необхідності, кошти.

Організатори висловлюють подяку керівництву та адміністрації університету за допомогу та підтримку.

Журналістка ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки.