Меню Закрити

Арт-терапія для діток від студентів ТНМУ

Студенти-волонтери загально університетського руху «MISERICORDIA» організували урок арт-терапії іноземними мовами у навчально-реабілітаційному центрі. Впродовж багатьох років наші студенти проводять уроки арт-терапії та помічають покращення психоемоційного стану дітей.

Арт-терапія – це зцілення за допомогою будь-якого виду художньої творчості. Останнім часом цей маловідомий в нашій країні напрямок привертає до себе все більшу увагу. Причини криються в «м’якості» та екологічності самого процесу лікування.

Основна ідея арт-терапії полягає в тому, щоб за допомогою мистецтва, відволіктися від важких думок, переживань, депресивних станів і самим впоратися з хворобою. Оскільки через різні види мистецтва людина самовиражається, віддає частину своєї душі, а також частину накопиченого негативу.

Наприклад, зелений колір надає сильний антистресовий ефект; фіолетові тони сприяють кращій концентрації уваги, помітно знімають психічну напругу; оранжевий колір будить радість життя і веселість; червоний має розігріваючу, оживляючу дію.

Дітки з навчально-реабілітаційного центру разом зі студентами-волонтерами малювали та ліпили, а також вивчали англійські та польські слова.

У навчально-реабілітаційному центрі є невелика крамниця, в якій дітки можуть за свої досягнення отримати іграшки, які їм сподобались, тому студенти-волонтери вчергове поповнили магазин новими іграшками.

Учасниками заходу були студентки медичного факультету Надкевич Анастасія, Сторощук Діана та Струк Марта.

Студентка медичного факультету Сторощук Діана.