Меню Закрити

Волонтери ТНМУ допомагають самотнім жінкам

Студенти-волонтери Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського разом із керівником центру виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ Мартою Руденко навідалися до потребуючих з Будинку милосердя Святої Вероніки, що знаходиться у селі Петриків.

У Будинку милосердя під опікою чотирьох сестер-монахинь ЖІНОЧОГО МОНАСТИРЯ СЛУЖЕБНИЦЬ ГОСПОДА І ДІВИ МАРІЇ З МАТАРА ТЕРНОПІЛЬСЬКО-ЗБОРІВСЬКОЇ АРХИЄПАРХІЇ УГКЦ проживають 11 самотніх жінок, яким необхідний щоденний догляд, продукти харчування та ліки. Завдяки зібраним коштам вдалося закупити необхідні препарати.

Допомогли з організацією акції та доставкою передач студенти ТНМУ Владислав Тесля, ММ-209, та Марія Матієк, ММ-307. Під час зустрічі майбутні лікарі з турботою провели медичні огляди жінок та тішили їх своїми розмовами.

Вже декілька років жіночий монастир знаходиться під патронатом Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Керівництво, адміністрація, викладачі та студенти навчального закладу намагаються різнобічно допомагати сестрам та їхнім підопічним, проводять медичні огляди жінок, влаштовують майстер-класи, розважають своїми виступами та щирими розмовами.

«У нашому університеті навчаються талановиті, цілеспрямовані та відповідальні студенти, які мріють по-різному допомагати людям, лікувати та рятувати життя. Сьогодні їхня доброта виявляється у турботі за самотніми жінками, бабусями, які чекають на розуміння, підтримку та прагнуть розради, тому запланувати й організувати цю поїздку було неважко», – зазначила Марта Руденко.

Дякуємо за допомогу, підтримку та активне сприяння: керівництву й адміністрації університету, а також директорці навчально-наукового інституту медсестринства ТНМУ, професорці Світлані Ястремській.

Усі бажаючі можуть доєднатися до добрих вчинків волонтерів ТНМУ та залишати дарунки на пункті охорони в адміністративному корпусі на ім’я Марти Руденко або звертатися у центр виховної роботи та культурного розвитку університету.

Журналіст ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини учасників акції.