Меню Закрити

Відзначення Дня Гідності та Свободи в ТНМУ

19 листопада 2021 у НОК «Червона калина» Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського відбулася реконструкція бою повстанців з енкаведистами. Учасниками дійства стали викладачі та студенти ТНМУ, викладачі та студенти Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», ГО «Десантно-козацький курінь».

Розпочав дійство доктор історичних наук Л.Кравчук, який відзначив важливість дослідження національної та історичної спадщини нашого народу.

Генерал-хорунжий ГО «Десантно-козацького куреню» Мосейко В.О. наголосив на важливості національно-патріотичного виховання молоді.

Голова Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської ГО «Закінчимо війну», керівник ГО «Пошук» Ліпянін С.Б. висловив свою думку щодо позитивного впливу проведеного дійства на присутніх глядачів.

Начальник «Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою» Ластовицький В.В. розповів про відповідність одягу та зброї до подій Другої світової війни.

Представниця ГО «Інститут досліджень національної спадщини», яка виконувала роль зв’язкової, зазначила неймовірну мужність та нескореність українського народу у боротьбі за незалежність.

Організатори заходу висловлюють подяку адміністрації  університету та керівникам будівельної компанії «Престижбуд» у сприянні.

Матеріал підготувала студентка стоматологічного факультету Добрянська Яна.