Меню Закрити

Студенти ТНМУ прочитали лекції про сезонні захворювання

Настає період піку різних захворювань, тому студенти медичного факультету Уляна Дишко (ММ-304) та Іван Луцик (ММ-308) організували цикл інтерактивних лекцій на тему «Сезон (не)здоров’я».

Слухачами стали учні ліцеїв Волинської області, а саме молодших та старших класів НВК «Княгининівський ліцей» (Луцький район), ЗЗСО «Ветлівський ліцей» (Камінь-Каширський район), Волинського наукового ліцею-інтернату (м. Луцьк). Також такий захід був проведений для відвідувачів Молодіжного центру Тернополя.

Присутні отримали інформацію про фактори передачі ГРЗ, ефективні засоби профілактики, а також про сучасні проблеми самолікування і антибіотикорезистентності. Доповідачі розглянули останні новини медичної науки на цю тему, а також неодноразово наголошували на необхідності доброї комунікації зі своїм сімейним лікарем.

Важливо, що як наймолодші, так і старші слухачі активно брали участь в обговоренні висвітлених проблем, ділилися своїм досвідом, наводили популярні помилки щодо небезпечного самолікування, нераціонального використання антибіотиків тощо.

Через нестійку епідеміологічну ситуацію заходи проводились у змішаному форматі: частина у закладах, а частина проходила дистанційно.

Організатори висловлюють подяку усім, хто зробив проведення даних заходів можливим. Особливо доценту кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, кандидату медичних наук Світлані Олексіївні Никитюк, адміністрації та вчителям закладів освіти, активним учасникам Молодіжного центру Тернополя.